Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR

Kinderen van Oekraïense vluchtelingen tekenen in het DUNAatelier

Zeven Oekraïense kinderen uit het Heerenhuys in Katwijk zijn een ochtend te gast geweest in het DUNAatelier om daar onder leiding van één van de huidige Oekraïense exposanten, Yana Ivannokova  te tekenen. Dit in samenwerking met het Welzijnskwartier.

Joke Bontenbal, die ook regelmatig kinderen les geeft, was ter ondersteuning aanwezig vanuit de Stichting Kunstvereeniging Katwijk. Er volgen nog twee ochtenden voor Oekraïense kinderen. Ze gaan nog niet naar school, dus dit is een welkome afwisseling. 

De tweede keer komt een andere Oekraïense kunstenaar, Juliia Orlova, hen met Joke Bontenbal begeleiden. 

Tot en met 22 mei
De tentoonstelling van de Oekraïense kunstenaars in het souterrain van het DUNAatelier is nog te zien tot en met 22 mei. De opbrengsten van een verkocht schilderij gaan voor de helft naar giro 555. Men steunt daarmee een goed doel, maar een bijdrage in de speciaal daarvoor aanwezige pot is ook zeer welkom.

Tot dezelfde datum is op de begane grond de tentoonstelling van schilderijen te zien van het huidige of vroegere atelier van leden van de Katwijkerkring. De tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk en te bezoeken van vrijdag t/m zondag 14 tot 17 uur.