De Vogels knokten voor elke meter.
De Vogels knokten voor elke meter. Foto: PR

Geflatteerde nederlaag voor Rijnvogelvrouwen

Algemeen Sport

“We hebben het dit seizoen nog niet eenmaal zo ontzettend lastig gehad. Rijnvogels speelde fantastisch.” Het waren de woorden van de winnende trainer van aanstaand landskampioen Saestum wat dit seizoen nog niet eenmaal een nederlaag heeft moet incasseren.

En hij had gelijk. Rijnvogels speelde haar allerbeste helft van het seizoen op het moment dat de weerstand het hoogste was. De ploeg joeg op elke vierkante meter van het veld af en liet het bezoek uit Zeist in de eerste helft alle hoeken van het veld zien. Liefst zes doelrijpe kansen kon het noteren maar het zit in het afronden gewoon even niet mee.

Hogeschool voetbal in het kwadraat in het eerste bedrijf op De Kooltuin. Slechts viermaal wisten de bezoekers in de eerste helft over de middenlijn te komen en dat was allemaal de verdienste van de thuisclub.

De ploeg schoot uit de startblokken en stopte zoveel energie in de wedstrijd dat het heer en meester was. Al snel was het Kitty Susan na een knappe trekbal van Kim Zethof die van dichtbij het leer op de paal knalde. De vrije trappen van Romy Scherpenzeel waren deze zaterdag extra geladen met buskruit en tweemaal toe was het vingerkootje van de keepster de spelbreker. Ook Daphne Troost liet haar linkerbeen spreken en een mooie vrije trap was prooi voor de Zeister goalie. Op aangeven van keepster Kelly Steen snelde Kim Zethof alleen het vijandelijke zestien meter gebied in maar wederom zat de keeper er tussen. Rijnvogels bleef maar druk zetten en afjagen en uitblinker Tirza Kromhout kon tweemaal afdrukken uit een voorzet maar ook dit leverde geen succes op. Tussendoor kwam Saestum er voor het eerst razendsnel uit en het was met alle geluk van de wereld direct raak. Van links werd de bal keihard voorgetrokken en via een Rijnvogels speler ketste de bal de goal in. Rijnvogels liet het er niet bij zitten en bleef maar beuken op het doel van de bezoekers maar helaas geen beloning.

Alle lof voor Rijnvogels want het was een galavoorstelling wat de ploeg liet zien. Duels werden uitgevochten op leven en dood, waar Anique van der Klaauw haar ploeg het goede voorbeeld gaf en voorop in de strijd ging. Helaas toch weer de kous op zijn kop en even later maakte Kelly Steen haar doel goed klein bij de tweede en laatste uitval van Saestum in de eerste helft. Na rust ging de achtvoudig landskampioen hoger druk zetten en dat herkenden de Kooltuinbewoners te laat.

Toch viel de tweede treffer van de middag een beetje uit de lucht maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het ook geweldig werd uitgespeeld en uiteindelijk werd het lot van Rijnvogels met een kopbal bezegeld. Rijnvogels had zoveel gegeven en de treffer bleek de nekslag te zijn. Het werd een geflatteerde zege voor de bezoekers 0-5.