De wethouders geven alvast het goede voorbeeld en lichten tegels. | Foto: pr
De wethouders geven alvast het goede voorbeeld en lichten tegels. | Foto: pr Foto: pr

Tussenstand NK Tegenwippen: Katwijk op de derde plaats

Algemeen

Het NK Tegelwippen is inmiddels zo’n anderhalve maand aan de gang en landelijk zijn er al bijna 200.000 tegels gewipt en omgeruild voor groen. Ook gemeenten in de Duin- en Bollenstreek doen mee, waaronder Katwijk. 

De gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen werken samen hard aan een duurzame en groene Duin- en Bollenstreek en dus ‘strijden’ zij tegen én met elkaar tijdens het NK Tegelwippen. 

Minder steen en meer groen is hard nodig en belangrijk vanwege bescherming tegen wateroverlast bij hevige regenbuien. Meer groen geeft verkoeling tijdens extreme hitte en het is ook voor de biodiversiteit van levensbelang. 

Het grootste deel van de verstening ligt in de eigen achtertuinen, dus iedereen kan letterlijk een steentje bijdragen – of beter gezegd afdragen. Iedere tegel is er één. 

Tussenstand
Op dit moment staat gemeente Teylingen met kop bovenaan met 1.681 gewipte tegels. Een enorm aantal vergeleken met Katwijk op de derde plaats met 185 gewipte tegels.

Gouden tegel
Het NK Tegelwippen loopt nog tot en met 31 oktober 2022. Tot die tijd kan iedereen gewipte tegels aanmelden.

Meedoen is eenvoudig; ruil je tegels om voor meer groen, maak een foto van het resultaat en ga naar nk-tegelwippen.nl om daar het gewipte tegels te registreren. 

De komende tijd besteden de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek samen met de Groene Uitdaging extra veel aandacht aan het vergroenen van onze tuinen. 

Kijk voor leuke acties, inspiratie en meer op www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen

Uit de krant