Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Archief | Foto: PR</p>

Archief | Foto: PR

(Foto: )

Gastlessen ‘Leven met een beperking’

Platform Gehandicaptenbeleid Katwijk mag na twee jaren Corona weer op de scholen komen. Zij gaan weer enthousiast van start met de gastlessen; ”Leven met een beperking”.

Ook dit jaar bezoeken zij de groepen 8 op alle scholen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De lessen staan gepland in de periode van 10 mei tot 15 juni .

De gastles bestaat uit twee delen: een klassengesprek met iemand, die moet dealen met een beperking en een ervaringsspel in de vorm van een levend ganzenbord, waarin opdrachten moeten worden uitgevoerd, die allemaal te maken hebben met een handicap. Zo ervaren de kinderen een beperking aan den lijve.

De directeur van de Groen van Prinstererschool heeft als eerste gereageerd. Ook heeft hij zich aangemeld als vrijwilliger voor het begeleiden van een groepje kinderen bij het “Ervaringspel” op een abndere school, nl. “De Krulder”. De heer J.W. Van de Vijver is raadslid in onze gemeente. “Wij stellen het zeer op prijs dat hij zich zo spontaan heeft opgegeven als vrijwilliger. Wie weet volgen er in de toekomst meer raadsleden, die het op de werkvloer mee willen maken hoe gewerkt wordt aan de bewustwording via de jeugd van Katwijk.”

Het moeten dealen met een beperking is op zich al vervelend genoeg. Maar dan ook niet niet mee kunnen doen in de samenleving is nog veel erger. Daarom streeft Karwijk naar inclusie, een volwassen samenleving, waarin iedereen tot zijn recht kan komen en mag meedoen.