Logo allesoverkatwijk.nl
<p><strong>110 kinderen van 4 tot en met 14 jaar wierpen in de zwaaikom een hengeltje uit. &nbsp;| Foto: PR</strong></p>

110 kinderen van 4 tot en met 14 jaar wierpen in de zwaaikom een hengeltje uit.  | Foto: PR

(Foto: PR)

Zwaaikom Katwijk decor voor Jeugdviswedstrijd

Na twee jaar geen jeugdvisevenement in de Zwaaikom mochten de hengels afgelopen zaterdag weer uit de mottenballen worden gehaald. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar mochten in de zwaaikom een hengeltje uitwerpen om zo mee te dingen naar de bekers met bijbehorende prijzen beschikbaar gesteld door Hengelsport Ons Stekkie. Onder toeziend oog van de Oranjevereniging hielden Harrie Minnee en Arina van der Bent samen met Ons Stekkie toezicht op de 110 deelnemers die driftig een visje probeerden binnen te halen.

Vooraf wist de organisatie niet wat ze moesten verwachten na twee jaar geen evenement aan de waterkant te hebben georganiseerd. Op zaterdagmiddag stond bij Hengelsport Ons Stekkie aan de Voorstraat 50 de teller op 110 deelnemers. Samen met de Oranjevereniging werd om half 7 het startsignaal gegeven en konden de jeugdige deelnemers hun hengeltjes laten zakken. Aan alles was gedacht door de organisatie. Kinderen kregen onder leiding van Fred de Jong, Arie Krijgsman en Kees Zuijderduijn alle benodigdheden om te kunnen gaan starten aan de waterkant. Er waren zelfs leenhengeltjes beschikbaar gesteld. Aan alles was gedacht door de organisatie die werd ondersteund door mensen met een (arbeids)beperking. Voor de allerkleinsten waren er zwemvesten beschikbaar. Jan Schut en Ellis Francisco liepen langs de waterkant om kinderen te helpen met de in de war geraakte tuigjes of gecrashte dobbers.

T Smausje had voor ieder kind een zoete traktatie en een zakje chips beschikbaar gesteld. Marjan Imanse en Hanneke van der Zwan liepen samen met hun collega’s Wendy van der Kwaak en Stephani van der Zwan met haring, hapjes en drinken rond want al dat vissen maakten de kinderen met hun achterban wel heel erg hongerig. De koffiekraam werd bemand door Anneke van der Plas en Jaco van der Bent zorgde voor de muzikale omlijsting en huisfotograaf Leo van Zuilen schoot de nodige plaatjes voor het fotoboek. Om 8 uur werd het eind signaal gegeven en bleek dat er slechts twee deelnemers vis hadden. Dex Noort ving de grootste vis een baars van 23cm en werd de winnaar van de avond met in zijn kielzog Alex kort. Hun resultaat werd bekroond met een mooie grote beker en een leuke prijs. De andere prijzen werden vanwege de schamele vangst verloot. Onder luid gejoel trok de Oranjevereniging nog een viertal gelukkige prijswinnaars. Ze hadden geen vis maar wel een prijs. 110 medailles werden aan alle deelnemende kinderen uitgereikt waarna ze moe maar voldaan weer huiswaarts keerden.