Noor Driessen scoort tegen Binnenland. | Wim Kulk
Noor Driessen scoort tegen Binnenland. | Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Grasshoppers Dames 1 naar landelijke finale

Sportiff Grasshoppers heeft na een klinkende overwinning op Startportaal Binnenland een plek in de finale van de Women’s Basketball League bereikt. In de best of 3 serie werd Binnenland afgelopen woensdag al met 83-69 verslagen. In Barendrecht werd het zaterdag maar liefst 59-84 voor het team van Driessen/Mens/Van der Vuurst. Hierdoor is een derde wedstrijd niet nodig en kunnen de dames zich op gaan maken voor de tweestrijd (best of 5) met Den Helder Suns die op 30 april in de kop van Noord Holland begint.

De Katwijksen gingen voortvarend van start en na een kleine 2 minuten gaf het scorebord 0-11 aan. De driepuntmachine is ook voor deze wedstrijd weer goed gebruikt. Maar liefst 4 waren er in het eerste kwart succesvol. Binnenland kwam in het 2e deel van het eerste kwart wel iets terug maar kon niet voorkomen dat Grasshoppers afsloot met 15-21.

Het tweede kwart gaf een vergelijkbaar beeld aan het eerste waarbij Sportiff Grasshoppers eerst de leiding uitbreidde tot 13 punten. Na een time out van Binnenland wisten zij het verschil toch iets te verkleinen. Grasshoppers loopt daarna o.a. door Noor Driessen en Liselot Kulk verder uit. (2e kwart 14-22) Met een stand van 29-43 wordt de kleedkamer opgezocht.

Het derde kwart loopt Grasshoppers, mede door scores van Lotte van Kruistum (die later gehuldigd werd als Woman of the Match, verder uit tot meer dan 20 pt. Ook Deborah Vos mag twee maal van ver aanleggen. Stand na 30 minuten: 44-65.

In het vierde kwart komt de zege van Grasshoppers niet meer in gevaar. Binnenland weet door een aantal scores op rij van Marlou de Kleijn nog één keer tot een verschil van 16 te komen. Daarna neemt Sportiff Grasshoppers het heft in handen. Maar liefst 5 verschillende speelsters zorgen voor de laatste scores waarbij Sonja Kuijt het feestbal afsluit door haar handelsmerk, de driepunter. Met een verschil van 25 punten kan Sportiff Grasshoppers met een goed gevoel huiswaarts keren.. Eindstand een alleszeggende 59-84.

Coach Rick Driessen zag tot zijn tevredenheid zijn team voor de 5e keer de finale halen. Op de vraag naar het ogenschijnlijk gemakkelijk bereikte grote verschil: “We wisten na alle wedstrijden tegen Binnenland de laatste tijd wel hoe het zat en gingen steeds meer herkennen en zij oogden nogal moe.”

De finale is een reeks van ‘best of five’ tegen Den Helder Suns die ook in twee wedstrijden won. Al moesten zij volop aan de bak tegen Landslake Lions, die nog lang mocht hopen op een stuntje.

Zaterdag 30 april start de serie om het landskampioenschap in Den Helder in een wedstrijdschema van 2-2-1. De eerste thuiswedstrijd van Sportiff Grasshoppers is dan zaterdag 7 mei.