Deborah Vos in actie tegen Den Helder. | Foto: Geert Bekker
Deborah Vos in actie tegen Den Helder. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Sportiff Grasshoppers wint van koploper Den Helder

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns in winst weten om te zetten. De ploeg van Rick Driessen en Frans Mens won in een aantrekkelijke wedstrijd uiteindelijk nipt na het grootste gedeelte van de wedstrijd ruim voor te hebben gestaan. Voor een volle tribune, wat voor een zinderende sfeer zorgde, velden Fleur Kuijt en Deborah Vos het vonnis door met de laatste 4 punten het verschil te maken (58-54). Hiermee pakte Sportiff Grasshoppers de koppositie in de Women’s Basketball League.

Na een aftastend begin is het de thuisploeg dat een gaatje kan slaan. De eerste score is nog voor Den Helder maar daarna is het Sportiff Grasshoppers dat uitloopt mede dankzij een 16-0 run met name door scores van Noor Driessen en Lotte van Kruistum een voorsprong van 14 punten pakt aan het einde van het eerste kwart (19-5).

In de tweede periode kan Sportiff aanvankelijk verder uitlopen (26-9) door een prima teamverdediging en onder andere door een aantal scores van Liselot Kulk maar als de Katwijkse aanval aan het einde van dit kwart stokt, geeft dat de bezoekers de gelegenheid om de achterstand te verkleinen. Ruststand 28-18.

Het derde kwart is daarna dan weer voor Grasshoppers dat flitsend start maar Den Helder - vooral door de aanvallende inbreng van Janis Boonstra en Kourtney Treffers - in het spoor ziet blijven (44-33).

Het laatste kwart krijgt na een heftig begin met technische fouten over en weer nog een spannend einde. Na een 52-43 stand - waarbij vooral Deborah Vos en Alissa van der Plas zich laten gelden - halverwege hapert vervolgens de Katwijkse teller terwijl Den Helder Suns nadert en daardoor nog kansen ziet. In een bloedstollende eindfase met nog 1 minuut te spelen en 54-54 op het scorebord zijn de laatste scores voor Sportiff Grasshoppers en daarmee ook de overwinning. Eindstand 58-54.

Coach Rick Driessen had genoten van de wedstrijd en zag dat het met de mentale veerkracht van zijn team op het eind goed zat: “Een wedstrijd waar beide teams enorm veel intensiteit op het veld legden en waar het vooral verdedigend is beslist.”

Volgende week weer een thuiswedstrijd Sportiff Grasshoppers. Lekdetec.nl komt dan op bezoek. De wedstrijd is weer live op de tribune te volgen en begint om 18.00 uur.