Logo allesoverkatwijk.nl
Reno van Heiningen mist de kans op 1-2. | Foto: Piet van Kampen
Reno van Heiningen mist de kans op 1-2. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)
Sport

FC Rijnvogels komt weer niet tot winst

Het is de Katwijkse vogels niet gelukt om na drie wedstrijden op rij niet het zoet der overwinning te mogen proeven. In de uitbeurt tegen Zwaluwen bleef de teller op 1-1 steken. Gezien de verhouding binnen de lijnen niet geheel ten onrechte maar er had voor de bezoekers in de eindfase na de gelijkmaker meer ingezeten.

Het was in ieder geval een verademing om weer eens tegen een tegenstander te voetballen die ook het vizier op aanvallend voetbal en winst had ingesteld. Dat beide teams er vol ingingen getuige wel het aantal overtredingen al waren die niet van het kaliber grof en of buitensporig. Tekenend voor de inzet van de beide achtervolgers op koploper Capelle dat een vrije dag had en met veel voldoening deze uitslag zal hebben waargenomen.

Arbiter Keijl had er bij tijd en wijlen zijn handen vol aan maar bleef de baas al had volgens de rood-witte aanhang de bal wel minimaal een keer op de stip mogen belanden na charges op Roy van Leeuwen en later ook op invaller Quincy Does, de man van de late gelijkmaker. Dit soort buitenkansjes kwamen er niet en de beide ploegen dienden eigenhandig de kansen te creëren hetgeen vooral bij de Katwijkers in de eerste helft maar niet wilde lukken. Ook de gastheren brachten doelman Arie van der Niet nauwelijks in verlegenheid en halftime was het derhalve nog 0-0.

Vrij kort na de pauze werd de ban dan eindelijk gebroken. Na een snelle aanval over rechts mocht Adair Velga Lopes van dichtbij op simpele wijze de openingstreffer voor de thuisclub voor zijn rekening nemen. Het was de opmaat voor de Vogels om zich nog meer aanvallend te manifesteren. 

Trainer Thomas Duivenvoorden bracht verse krachten binnen de lijnen en Tom Bijen en zelfs aanvoerder Dirk Jan van den Oever moesten plaats maken voor Quincy Does en Leonard de Beste. Het duurde tot een stief kwartiertje voor tijd voordat de verdiende gelijkmaker viel na een vloeiende aanval die door Quincy Does beheerst werd afgerond. Via de binnenkant van de staander rolde de knikker achter de verlagen goalie Boy de Jong, 1-1. De Katwijkers roken meer en waren nu vele malen gevaarlijker dan voordien maar het was oppassen geblazen voor de snelle tegenstoten van de thuisclub.

De spanning liep hoog op in de slotfase. Beide partijen gingen volle bak voor de winst met de meeste dreiging van de Vogels die een schot van Virgil Tjin Asjoe rakelings over zagen vliegen en een vrije trap rakelings voorbij het Vlaardingse doel suisde zonder een beslissende tik van een vogelvoet die er dichtbij zat.

Als er in die spannende eindfase een team recht op de zege had waren het wel de bezoekers. Het kwam er niet van en de op papier topper eindigde in de 1-1 remise.