Jim van Zijl was sterk onder het bord met 13 rebounds. | Foto: Wim Kulk
Jim van Zijl was sterk onder het bord met 13 rebounds. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Stroef begin voor Grasshoppers Heren 1

Algemeen Sport

Na een periode van 3 maanden stond eindelijk wedstrijd nummer 7 op het programma. De heren van Burhan Alibegovic traden afgelopen zaterdag aan tegen titelkandiaat Ataccus in Veghel. Aangezien het coronaspook ook huis had gehouden in het team, kon er in voorbereiding op deze wedstrijd slechts 3 keer getraind worden. Tel daarbij op dat er 3 spelers niet inzetbaar waren, en er 2 nieuwe spelers ingepast moeten worden, was dit een hele uitdaging.

Ataccus start sterk en neemt direct een voorsprong. Bij 7-0 is het tijd voor coach Alibegovic om de spelers in een time out op diverse zaken te wijzen om te verbeteren. Dit gaat stroef , maar via 12-6 wordt het 14-13. Het eerste kwart wordt afgesloten bij 17-15.

Het tweede kwart ontlopen beide ploegen elkaar niets. Er wordt weinig gescoord, maar aan twee kanten wel hard gewerkt. De ruststand komt bij 33-32 in het voordeel van de ploeg uit Veghel.

Thedros van Schie opent sterk in de tweede helft met 2 drietjes brengt hij zijn team naar een voorsprong 35-38. Daarna is het de thuisploeg dat harder en strakker gaat spelen. Veel fouten worden er gemaakt, waar Sportiff Grasshoppers te weinig van profiteert. Vervolgens gaat Ataccus met scherp schieten en loopt daarmee langzaam maar zeker weg. Via 51-41 wordt het 55-44 aan het einde van de derde periode.

Het verschil blijft in het vierde kwart een beetje hangen rond de 13 punten maar het blijkt aan het eind van de wedstrijd te groot te zijn. De eindstand is uiteindelijk 83-67.

De twee nieuwe spelers Brandon Bergsma en Ethan Rutledge laten zien zeker een goede aanvulling voor het team te kunnen zijn.

Komende zaterdag om 20.15 uur is de eerste thuiswedstrijd van het jaar tegen De Groene Uilen uit Groningen. Een ploeg waar nog een appeltje mee te schillen is.