Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De flat aan de Boerslaan die inmiddels gesloopt is</p>

De flat aan de Boerslaan die inmiddels gesloopt is

(Foto: Marc Wonnink)

Nieuwbouw Boerslaan en Helmbergweg stap dichterbij

Nieuwbouwplannen voor de Boerslaan en de Helmbergweg zijn een stap dichterbij. Naar verwachting worden in het tweede kwartaal van dit jaar overeenkomsten gesloten en wordt ook gelijk een eerste ontwerp gepresenteerd, schrijft de gemeente na vragen van DURF.

In oktober 2020 kwam Dunavie al met de mededeling dat woningen aan de Boekhorststraat, Helmbergweg en de Langeveldstraat tegen de vlakte gaan. De portiekflats daar zijn verouderd. Nog eerder, in november 2019 ging de eerste flat aan de Helmbergweg al tegen de vlakte. Toen was al bekend dat niet gelijk gestart zou worden met nieuwbouw. ‘Flatje slopen, flatje bouwen’ is niet meer aan de orde, schreven we toen.

Dunavie liet in oktober 2020 weten uiterlijk in augustus vorig jaar een nieuwbouwplan voor het gebied te hebben; een ‘integraal stedenbouwkundig plan te komen met woningen, parkeren, groen en water.’ Die deadline is niet gehaald. Dunavie heeft eind vorig jaar een principe besluit genomen over fase 2A en 2B. Over Fase 3 is voor zover bekend nog geen besluit genomen.

Voor de bewoners van het gebied is nog niet heel veel bekend. Ze weten dat er nieuwbouwplannen zijn, en dat er plannen worden gemaakt. Wanneer de huurders de flats moeten verlaten is nog niet bekend. Dat wordt pas duidelijk als de plannen definitief zijn.