Logo allesoverkatwijk.nl
De winnaars van vorig jaar; Gerard Mostert en Sonny Spek.
De winnaars van vorig jaar; Gerard Mostert en Sonny Spek. (Foto: )

Stem nu op de Politicus van het Jaar

Ook al is het een wisselvallige tijd, er zijn werkzaamheden die volop doorgaan. Daarom staat ook dit jaar de ‘Politicus van het Jaar’- verkiezing weer op het programma. Welk raadslid viel in 2021 het meest op en onderscheidde zich het meest? Welk raadslid debatteert het best of weet zijn of haar standpunt het best voor het voetlicht te brengen? Kortom: wie wordt de Politicus van het Jaar in 2021 in Katwijk.

De Katwijksche Post, De Rijnsburger en Allesoverkatwijk.nl organiseren ook dit jaar weer de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’. De verkiezing die in 2018 voor het eerst werd georganiseerd kreeg veel aandacht en bijval. Vorige jaar resulteerde dit in een live uitzending met RTV-Katwijk. Uiteraard is het moeilijk om ook in dit coronajaar een keuze te maken, maar mede daardoor is het interessant deze uitdaging aan te gaan. Ook voor de politici was het een pittig jaar.

Ook in het nieuwe jaar ziet het er weer naar uit dat de Nieuwjaars-live-uitzending een coproductie en samenwerking wordt met RTV Katwijk. Waarschijnlijk wordt deze live uitzending op 3 januari 2022 gehouden. Rond deze avond wordt wederom een totaalprogramma opgezet. Avond en programma worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Publieksprijs
Er is een publieksprijs en een juryprijs. Alle inwoners van Katwijk kunnen stemmen voor de publieksprijs. Journalisten en correspondenten van verschillende media (kranten en internet) vormen de jury voor de juryprijs.

Stemmen
De publieksprijs wordt in twee ronden gehouden. In de eerste ronde kan op alle raadsleden en wethouders worden gestemd. Dat kan tot en met zaterdag 11 december. De tien hoogst genoteerde politici dringen door naar de tweede stemronde. Deze namen worden op maandag 13 december bekend gemaakt via allesoverkatwijk.nl, RTV Katwijk en social media, waarna er opnieuw gestemd kan worden.

De publieks- en juryprijs worden op maandag 3 januari 2022 bekend gemaakt tijdens de live Nieuwjaarsuitzending van RTV Katwijk en allesoverkatwijk.nl. Iedereen kan meestemmen. Ook uw stem telt.