Daniël Rutten sterk bij de tip off en onder het bord met 16 rebounds.
Daniël Rutten sterk bij de tip off en onder het bord met 16 rebounds. Foto: Wim Kulk

Einde bekercompetitie voor Grasshoppers H1

Afgelopen zaterdag stond in een helaas lege sporthal Cleijn Duin de tweede bekerronde op het programma. Aangezien tegenstander SBU uit Utrecht geen zaalruimte had, werd de wedstrijd in Katwijk gespeeld. Sportiff Grasshoppers trad aan zonder de geblesseerde Nick de Jager, Sem Kulk en Denzel Bergsma. Boaz Mensah had zich afgemeld voor de rest van het seizoen. De Blangé-tweeling en Julian de Jong completeerden het team.

SBU was een onbekende tegenstander met een aantal slimme spelers die ook op hoog (Dutchtalent League en Promotie divisie) niveau gespeeld hebben. Dat was direct te merken, want de bezoekers zorgden, na de openingstreffer van Grasshoppers, direct voor een verschil. Via 2-8 werd het via 6-12 een tussenstand van 13-16 aan het eind van het eerste kwart.

De thuisploeg bleek veel moeite te hebben met het vinden van het netje getuige de 8 punten die maar gescoord werden in het tweede kwart. De energie die aan de dag werd gelegd was goed, het schotpercentage niet. De ruststand kwam bij een stand bij 21-32.

Na de rust had de hardwerkende ploeg van coach Alibegovic het betere van het spel. Langzaam maar zeker vocht Sportiff Grasshoppers zich terug naar 35-42. In het laatste kwart waren het helaas de bezoekers die met meerder driepunters de overwinning naar zich toe trok: 45-61.

“Onze aanval, en dan met name ons schot liet ons in de steek vandaag”, aldus coach Alibegovic. “Hierdoor hadden we geen kans om aan de positieve kant van de score te blijven. Verdedigend, als de tegenstander 61 punten maakt, was het een stuk beter.”

De volgende wedstrijd is in Bemmel tegen Dreamfields Dolphins.