Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Politiek positief over opknapbeurt parkeerterrein Hoornes Passage

Na 45 jaar komt er eindelijk een opknapbeurt voor het parkeerterrein achter de Hoornes Passage. Voor ruim anderhalf miljoen euro krijgt het parkeerplein een opknapbeurt. De gemeenteraad geeft over twee weken groen licht aan de wethouder. Dat blijkt tijdens de commissievergadering vorige week donderdagavond. Volgend jaar wordt de parkeerplaats aan de Van houtenstraat opgeknapt; de winkels blijven bereikbaar. ‘De vaart erin’, sprak CDA-raadslid Irene van der Plas.

Door Marc Wonnink

De laatste aanpassing dateert van 1975. De openbare ruimte rond het winkelcentrum is verouderd en heeft weinig tot geen uitstraling. Parkeerplaatsen zijn te klein, het wegdek is ernstig verouderd en de bomen hebben geen toekomst. Dat gaat allemaal veranderen. De verschillende gemeenteraadsfracties spraken eensgezind positief over het voorstel.

Winkeliers en eigenaren van de Hoornespassage zijn bezig met het voorbereiden van een upgrade van het winkelcentrum zelf. De aanpak van de openbare ruimte moet daar op aansluiten.

Oplaadpunten
In de commissievergadering kwamen raadsleden met onder meer een voorstel voor oplaadpunten voor elektrische fietsen. Wethouder Jacco Knape gaat daar serieus naar kijken. ‘Ik zal daar op toezien dat we daar echt een faciliteit voor maken.’ Extra oplaadpunten voor auto’s worden niet gemaakt. De gemeente creëert bij woningen wel oplaadpunten, maar niet bij winkelcentra om langparkeerders tegen te gaan.

In het gebied worden verkeersmaatregelen aangepast, zoals het inrichten van laad- en losstroken en het invoeren van één-richtingsverkeer. Verder komt er geen blauwe zone. Alleen op zaterdagmiddag is een hoge parkeerdruk gezien, ‘maar gemiddeld genomen is er in de huidige situatie voldoende capaciteit op het parkeerterrein.’ 

Na een jaar wordt geëvalueerd; een blauwe zone blijft wel een optie als de parkeerdruk te groot wordt.