Logo allesoverkatwijk.nl
<p>| Foto: CvdS</p>

| Foto: CvdS

(Foto: CvdS)

Geen extra woningen bij Kleipetten Zuid

De gemeenteraad is vorige week donderdagavond unaniem akkoord gegaan met het woningbouwproject Kleipetten Zuid in Rijnsburg waar zo’n 180 woningen gebouwd gaan worden. Een motie van DURF voor extra studio’s op die locatie werd verworpen.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Sonny Spek van DURF doet een verwoede poging om het aantal woningen op die locatie uit te breiden. Hij dient een motie in om 36 studio’s extra te bouwen om zo iets te doen aan de woningnood voor met name jongeren. ‘Dat is maar 540 vierkante meter extra bebouwing op een totale bouwlocatie van 60.000 vierkante meter’, staat in de motie.

Hoe ‘sympathiek’ verschillende partijen de motie ook vinden, steun krijgt DURF niet. Niet omdat niemand meer woningen wil. Graag zelfs, vindt ook wethouder Gerard Mostert. ‘Als er ergens meer betaalbare woningen toegevoegd kunnen worden, dan gaan we dat zeker doen. Elke kans die voorbij komt, pakken we aan.’

En dan voegt hij er een ‘maar’ aan toe. ‘Maar we kunnen niet afwijken van onze eigen normen.’ Die normen hebben te maken met parkeren en groen. Mostert: ‘Het gaat hier om een gebied van de gemeente. Als wij ons niet houden aan onze eigen normen, dan zitten we bij volgende besprekingen met ontwikkelaars in ons hemd.’

De raad wil, vanwege de woningnood, dat er snel gebouwd gaat worden. Aanpassing van het plan zal alleen maar voor vertraging zorgen.

En vertraging is er al genoeg, want het oorspronkelijke plan voor bebouwing stamt al uit 2004. De ontwikkeling bleef lang in de kast liggen, onder meer vanwege de financiële crisis van 2012.