Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

Prikbus op Andreasplein groot succes

Van de prikbus op het Andreasplein wordt gretig gebruik gemaakt. ‘We prikken er 35 per uur weg’, zegt een medewerker van de GGD Hollands Midden.


Vandaag kan iedereen van 18 jaar of ouder zich zonder afspraak laten vaccineren in de corona-prikbus van de GGD Hollands Midden. De prikbus staat van 10.00 tot 18.00 uur op het Andreasplein, naast de Oude Kerk. Mensen krijgen het Janssen-vaccin. Van dat vaccin is maar één prik nodig voor complete bescherming.

Vergeet niet uw identiteitsbewijs en mondkapje mee te nemen. Mensen met een medische indicatie moeten eerst contact opnemen met hun huisarts.

Dit proefproject is een samenwerking tussen de gemeente Katwijk en de GGD Hollands Midden. Op deze manier wordt vaccineren voor iedereen nog makkelijker en laagdrempeliger. Als dit proefproject succesvol is, wil de GGD vaker prikbussen inzetten. Het is dan de bedoeling om over een aantal weken op 35 plekken in de regio prikbussen neer te zetten. Hiermee hoopt de GGD dat nog meer mensen zich laten vaccineren.