Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Dit jaar een tuinroute op de fiets. | Foto: W. Zandbergen.</p>

Dit jaar een tuinroute op de fiets. | Foto: W. Zandbergen.

Op de fiets langs 12 mooie tuinen

Stichting Open Tuinen Rijnsburg organiseert zaterdag 21 augustus een Open Tuinen Fietsroute in Rijnsburg, Katwijk a/d Rijn en Valkenburg. 

De jaarlijkse Open Tuinen Dag in juni is vanwege Corona al twee keer niet doorgegaan. Het bestuur, bestaande uit Esther Hilgerson en Anita Timmer, is verheugd dat zij een mooie route heeft kunnen uitzetten. Even er tussen uit om te genieten van mooie tuinen, prachtige groenplaatsen, kunst en cultuurplekken in Rijnsburg, bij de Dorpsweide in Valkenburg en in en rondom Katwijk a/d Rijn. 

Dit jaar zijn er 12 tuineigenaren die met trots hun tuinpoorten openen voor de vooraf aangemelde bezoekers. De tuinstijlen zijn divers; van grote landelijke tuinen tot intieme bloemrijke tuinen. Kom kijken, ruiken en beleven.

Deelname is gratis

U dient zich voor deze dag van te voren aanmelden voor 1 van de beschikbare tijdsblokken via het aanmeldformulier, welke u kunt vinden op onze website:www.opentuinenrijnsburg.nl

We bevelen diverse mooie groenplekken aan die bezocht kunnen worden. Een ervan is het Heerenschoolbos in Katwijk a/d Rijn. Tijdens de Open Tuinen Fietsroute zijn daar vrijwilligers aanwezig die u graag mee willen nemen voor een rondwandeling van een kwartier. Wist u dat een deel van het Heerenschoolbos een monument is? 

In de Duinvallei kan de Bijenstal worden bezocht en kunt een kijkje nemen bij het Voedselbos. De molen in Katwijk a/d Rijn staat die dag open voor deelnemers van de Open Tuinen Fietsroute

Culinair genieten

Ook de plaatselijke horeca draagt haar steentje bij aan dit evenement. Op het terras van de Readshop in het hartje van Rijnsburg kunt genieten van koffie of een lekkere lunch. Ine Paauw, halve finaliste van heel Holland Bakt 2017, nodigt haar gasten uit om in de veranda te genieten van een kopje koffie met een verrukkelijk puntje taart van Ine…Bij Tuincentrum De Mooij geniet u in de sfeervolle lunchroom ‘De Serre” van een heerlijke kop koffie, drankje of lunch. 

In Katwijk a/d Rijn staat de koffie met iets lekkers klaar bij Puur Caja (bij molen de Geregtigheid) en in het centrum kunt gezellig bijkomen op het terras van de Roskam. Brengt u ook even een bezoekje aan Gezondergroen aan het Kanaalpad? Daar kun je zelf onbespoten aardbeien plukken en een kopje thee drinken van vers geplukte munt.