Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Cock en Willem werden in de bloemetjes gezet.</p>

Cock en Willem werden in de bloemetjes gezet.

(Foto: PR)

Afscheid van twee bestuursleden Open Monumentendag

Tijdens een informele bijeenkomst van het Comité Open Monumentendag Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, is afscheid genomen van twee trouwe leden.

Comité Open Monumentendag organiseert jaarlijks de lokale editie van de landelijke Open Monumentendag. “Ook dit jaar gaat deze gelukkig weer door en doet het overgrote deel van de Katwijkse monumenten weer mee,” vertelt Yvonne van den Anker, voorzitter van het comité. 

“Om deze dag te kunnen organiseren zijn de comitéleden eigenlijk het hele jaar door bezig met het benaderen van de monumenten en het zoeken naar aanvulling op de jaarlijks opengestelde documenten. Wij zijn dan ook dankbaar dat wij kunnen terugvallen op een vaste groep vrijwilligers die de organisatie van Open Monumentendag zich nemen. Twee van deze mensen zijn Cock Barnhoorn en Willem van der Plas. Zij hebben zich jarenlang ingezet om deze dag tot een jaarlijks succes te maken. Willem heeft dit bijna dertig jaar gedaan en Cock was zo’n vijftien jaar lid van het comité.”

Omdat beiden zich zoveel jaren hebben ingezet voor de Open Monumentendag zijn ze benoemd tot erelid van het comité. Yvonne: “Wij hebben geen speldje dat behoort bij het erelidmaatschap, maar dat doet aan de waarde niets af. Voor ons betekent het veel, want op deze manier willen wij onze waardering uitspreken voor hun jarenlange inzet en bijdrage aan het slagen van de Open Monumentendag.”