Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Flip Kromhout ontvangt Erepenning Katwijk

Woensdagavond 7 juli ontving Flip Kromhout, uit handen van burgemeester Cornelis Visser, de Erepenning van de gemeente Katwijk. Hij ontvangt de penning als blijk van waardering voor zijn inzet voor de gemeente Katwijk.

Flip Kromhout heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor Rijnsburg en het toerisme in Katwijk. Daarnaast kennen velen hem als eigenaar van camping De Noord-Duinen, camping De Zuid-Duinen en Vakantiepark De Koningshof. Deze campings en het vakantiepark zijn inmiddels overgegaan naar nieuwe eigenaren, waaronder zijn zoon en dochter.

De burgemeester typeerde de heer Kromhout als de verbindende factor. ‘Je luister eerst naar wat iedereen te zeggen heeft, denkt vervolgens goed na en komt dan met een rake, weloverwogen idee of mening’, aldus de burgemeester.
Sterker maken wat sterk isFlip maakte samen met andere Rijnsburgse ondernemers deel uit van een klankbordgroep van ondernemers en belangenorganisaties. Met de gemeente wisselden zij van gedachten over de inrichting van het noordelijk buitengebied in Rijnsburg. Samen met betrokken bewoners is vervolgens als gezamenlijk verlangen voor Rijnsburg Noord geformuleerd: “Sterker maken wat al sterk is”.

Katwijk MarketingFlip is jarenlang lid geweest van het toeristisch platform en van de Raad van Toezicht van Katwijk Marketing. Na het afscheid van directeur Piet de Vries heeft hij de taken als gedelegeerd bestuurder overgenomen. Ook in deze rol was hij een belangrijke verbinder. Hij zag een kansrijke samenwerking tussen het toeristisch recreatieve bedrijfsleven van Katwijk en Leiden Marketing. Uiteindelijk is in april de samenwerkingsovereenkomst tussen VVV Katwijk en Leiden Marketing getekend.