Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Avondbeperkingen Noordzee Zomerfestival door gebrek politiecapaciteit

Het Noordzee Zomerfestival (NZF) heeft van de gemeente groen licht gekregen om het festival te organiseren van 5 tot en met 14 augustus. Maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden waaraan de organisatie zich moet houden. Zo moeten de evenementen op doordeweekse avonden stoppen om 22.00 uur. In het weekend en tijdens de Kickoff is dat 23.00 uur. 

Het NZF-bestuur heeft onlangs overleg gehad met de gemeente. Daaruit bleek dat de politie door de coronacrisis komende zomer niet beschikt over voldoende diensten om tijdens festivals paraat te houden. Burgermeester Cornelis Visser heeft z’n best gedaan, maar krijgt niet de medewerking die hij vroeg. 

Dat betekent dat het festival geconfronteerd wordt met beperking in openingstijden. Het avondprogramma moet daarom op de schop. Het goede nieuws is dat het festival wel een vergunning krijgt. 

Het NZF gaat daarom een bijzondere editie tegemoet. Bij de dagactiviteiten geldt de bekende anderhalve metermaatregel. Na 16.00 uur is het Noordzee Zomerfestival een ‘Testen voor Toegang’ evenement zijn. De toegang blijft gratis. Bezoekers moeten via de Corona Checkapp laten zien dat de veilig zijn (getest of gevaccineerd). Eenmaal binnen gelden geen beperkende maatregelen meer. Op vrijdagen en zaterdagen beginnen de bands al om 16.00 uur te spelen.