Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Koos Ouwehand spreekt een fietsster aan die over het voetpad rijdt. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde</p>

Koos Ouwehand spreekt een fietsster aan die over het voetpad rijdt. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

‘Westelijk voetpad nieuwe Julianabrug gevaarlijk’

‘Welke idioot heeft dit bedacht?’, vraagt een bewoner van Cleijn Duijn zich hardop af. Hij zegt al meerdere keren bijna aangereden te zijn door fietsers en af en toe zelfs een scooter of brommer op het westelijke voetpad langs de Koningin Julianalaan en over de nieuwe Koningin Julianabrug. De bewoner doet graag wandelend boodschappen op het Hoornesplein, maar de situatie is er niet veiliger op geworden. ’Wie dit op het gemeentehuis heeft bedacht, moeten ze gelijk de laan uitsturen’, foetert hij.

Bij het ontwerp voor de vernieuwde Kon. Julianabrug is er voor gekozen om geen fietspad meer te realiseren aan de westkant van de brug. In de oude situatie werd dat fietspad veelvuldig gebruikt door met name fietsers, die vanaf de Industrieweg tegen de richting in naar het Hoornesplein toe reden. Hoewel daar af en toe op werd gehandhaafd, bleek dat hardnekkige probleem niet te voorkomen.

In de nieuwe situatie is voor fietsers en brommers/scooters aan de oostkant van de weg en brug een breed tweerichtingenfietspad aangebracht, dat bovendien aansluit op het nieuwe fietspad langs de Biltlaan-Noord en zo een doorgaande route vormt.

Ook moest er ruimte komen voor de nieuwe ‘ecologische verbinding voor vlinders, bijen en andere grondgebonden dieren tussen de beide oevers aan de oostkant van de brug, waardoor er geen ruimte meer was voor het westelijke fietspad.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.