Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Wijkvereniging Noord-NoordOost</p>

Wijkvereniging Noord-NoordOost

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Alle hoop is nu gevestigd op bemiddeling om NNO te behouden

Een stap terug doen en opnieuw beginnen. Dat is de boodschap van de gemeenteraad aan het college van burgemeester en wethouders om de situatie over de verkoop van wijkgebouw ’t Zandgat in Katwijk aan Zee vlot te trekken. En daarbij moeten alle opties op tafel komen, besloot de politiek vorige week donderdagavond.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

De gemeente heeft begin dit jaar aan wijkvereniging Noord/Noord-Oost (NNO) de huur van wijkgebouw ’t Zandgat opgezegd. Als gevolg van gemeentelijk beleid wil de gemeente meer multifunctioneel van accommodaties en daar waar het kan, gemeentelijk vastgoed verkopen.

Voor het wijkgebouw aan de E.A. Borgerstraat was op papier een interessante oplossing gevonden. Het wijkgebouw verkopen aan muziekvereniging UNI die al jaren op zoek is naar een ander onderkomen. Wijkvereniging NNO zou gewoon door kunnen gaan in ’t Zandgat, maar dan met een andere ‘huisbaas’.

‘Het voorstel voldoet aan wat we als raad hebben afgesproken; multifunctioneel gebruik en samenwerking. Maar de uitwerking is lastig en weerbarstig’, vat CDA-raadslid Irene van der Plas samen.

Het bestuur van NNO voelde zich bij de aankondiging van de huuropzegging overvallen en kondigde aan de wijkvereniging op te heffen.

Volgens Jan Haasnoot, die inspreekt namens de wijkvereniging en de omwonenden, wordt geen rekening gehouden met de maatschappelijke functie van een wijkvereniging die z’n bestaansrecht wel heeft bewezen.

Ook stelt Haasnoot dat er tussen NNO en gemeente geen contact is geweest over verkoop van het pand aan de UNI.

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.