Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Ton de Vries geen lijsttrekker CU

Huidig fractievoorzitter Ton de Vries van de ChristenUnie stopt aan het eind van deze raadsperiode. Bij de gemeenteraadverkiezingen in maart volgend jaar zal hij geen lijsttrekker zijn.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

De Vries vertelde dat vorige week vrijdag tijdens het radioprogramma ‘Politiek voor het weekend’ van RTV Katwijk, in de serie waarin fractievoorzitters te gast zijn. Op de vraag of hij ook in 2022 weer beschikbaar is voor de CU, antwoordde De Vries ‘nee’.

De Vries volgt sinds drie jaar de HBO-studie Theologie en wil nog een aantal jaren in de praktijk werken.

‘Ik heb zo’n twintig jaar in Valkenburg op de achtergrond voor de partij gewerkt en acht jaar als raadslid. Ik heb altijd gezegd, acht jaar is het mooiste en ik doe nu een stapje terug. Er zijn en komen zeker anderen die het over kunnen nemen.’

De 62-jarige De Vries kwam in 2014 voor de CU in de gemeenteraad. In 2018 werd hij ook fractievoorzitter.

Van Tuijl
Twee weken geleden werd in het radioprogramma ook aan Matthijs van Tuijl van de PvdA de vraag voorgelegd of hij door wil gaan in 2022. ‘Als ze me vragen, ga ik het graag weer doen’, aldus Van Tuijl. ‘Maar het is goed om te kijken wie is de beste persoon ervoor. En als de partij zegt, laat het maar iemand anders zijn, dan is het iemand anders.’

Eerder gaf Toon Stegmann van VVD Katwijk in het radioprogramma Politiek voor het weekend aan na deze raadsperiode te stoppen. Inmiddels heeft de VVD een nieuwe lijsttrekker gekozen: Lennart van der Plas. Elders in deze krant meer informatie daarover.

Het radioprogramma ‘Politiek voor het weekend’ is iedere vrijdagmiddag te beluisteren van 16.00 tot 17.00 en de herhaling diezelfde avond tussen 20.00 en 21.00 uur bij RTV Katwijk.