Logo allesoverkatwijk.nl
Het pand van de UNI zorgt voor onenigheid tussen omwonenden en muziekvereniging. | Foto: SKvD
Het pand van de UNI zorgt voor onenigheid tussen omwonenden en muziekvereniging. | Foto: SKvD (Foto: SKvD)

Omwonenden en UNI teleurgesteld in elkaar

De verstandhouding tussen muziekvereniging UNI en bewoners in de Weth. Ouwehandstraat in Katwijk aan Zee is niet best. Omwonenden beschuldigen het bestuur van de UNI van belangenverstrengeling. Voorzitter Henk Sierat van de muziekvereniging spreekt van ‘kwade intenties’ bij de omwonenden.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Het draait allemaal om het verenigingsgebouw van de UNI in de Ouwehandstraat. Wegens ruimtegebrek zoekt de UNI al enige tijd naar een ander onderkomen en heeft die gevonden in wijkgebouw ’t Zandgat aan de E.A. Borgerstraat in Katwijk aan Zee.

Dit overigens tot groot ongenoegen van de daar gevestigde wijkvereniging Noord-Noord/Oost die al heeft aangegeven er de brui aan te geven als de UNI ’t Zandgat koopt.

De muziekvereniging heeft het eigen gebouw te koop gezet. Omwonenden waren zeer geïnteresseerd. Dat staat in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De omwonenden (vanwege privacywetgeving staan er geen namen in de brief) wilden het gebouw kopen om daar tuinen aan te leggen. Dat hadden zij ook kenbaar gemaakt aan de voorzitter. ‘Onze grootste motivatie hiervoor is het feit dat wij als buurtbewoners bezorgd zijn voor een bestemmingsplanwijziging indien het pand wordt verkocht aan een derde.’

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.