Logo allesoverkatwijk.nl
<p>KLTV wil padelbanen aanleggen. Padel is een combinatie van squash en tennis. | Foto: pr</p>

KLTV wil padelbanen aanleggen. Padel is een combinatie van squash en tennis. | Foto: pr

(Foto: pr)

Gemeente moet volledig garant staan voor padelbanen KLTV

Om een lening af te sluiten bij de bank voor de vier nieuwe padelbanen bij tennisclub KLTV, moet de gemeente Katwijk volledig garant staan voor de benodigde drie ton. Eerder had het college van burgemeester en wethouders ingestemd met een garantstelling voor de helft, terwijl stichting Waarborgfonds Sport (SWS) bereid was garant te staan voor de andere helft. Maar daar nemen de banken geen genoegen mee. Die willen met maar één garantsteller te maken hebben.

Tennisclub KLTV wil op haar sportcomplex aan de Krom vier padelbanen aanleggen. Padel, een combinatie van tennis en squash, is een van de snelgroeiende racketsporten in Nederland. KLTV wil die relatief nieuwe sport in Katwijk introduceren en daarmee het sportaanbod op haar park vergroten. Bovendien heeft tennis te kampen met een terugloop aan leden.

Om die banen aan te leggen heeft KLTV 300.000 euro nodig. SWS ging daarmee akkoord en was bereid om voor de helft garant te staan, als de gemeente dat zou doen voor de andere helft. Begin maart van dit jaar stemde het college daar mee in. KLTV ging vervolgens naar verschillende banken om een lening aan te gaan, maar nu blijkt dat die banken geen leningen afsluiten met twee garantstellers. Dat mag er maar één zijn.

De tennisclub klopte afgelopen maand daarom opnieuw aan bij het college en die is bereid om voor de volledige drie ton garant te staan.

Daarnaast wordt een overeenkomst gesloten tussen gemeente en SWS, waarin wordt vastgelegd dat SWS voor 150.000 euro garant staat tegenover de gemeente. ‘In feite verandert er dus niets’, aldus de juridische afdeling van de gemeente.