Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Henk Kasius (links) en Marcel van der Vijver verrastten Co Viele met een mooi bedrag voor De Voorraadkast. | Foto: PR</p>

Henk Kasius (links) en Marcel van der Vijver verrastten Co Viele met een mooi bedrag voor De Voorraadkast. | Foto: PR

(Foto: )

Radiomarathon groot succes

“We hebben van De Voorraadkast een Voorraadschuur gemaakt! Dank jullie wel!” Het waren op zaterdag even voor 18.00 uur de laatste woorden die te horen waren tijdens de Liedjesloterij Mega Marathon. Het radio-evenement op RTV Katwijk, ten bate van De Voorraadschuur, leverde tassen vol gedoneerde boodschappen en een bedrag van 3340 euro op.


Het initiatief voor een marathon ontstond, omdat het programma het zijn eerste verjaardag wilde vieren. De Liedjesloterij begon toen de sport stil kwam te liggen vanwege de coronapandemie, rond de marathonuitzending konden de luisteraars via een donatie aan de actie platen aanvragen. Ook kon men op zaterdag boodschappen doneren aan De Voorraadkast.

Tijdens de marathon, die op vrijdagavond om 18.00 uur werd afgetrapt door wethouder Adger van Helden, werden presentatoren Marcel van der Vijver en Henk Kasius, Knoppenmagier Jacques Ahlers en Stagiair Rutger Ouwehand elk uur ondersteund door een keur aan gastpresentatoren.

Zo kwamen collega’s van RTV Katwijk langs om uur mee te presenteren, maar was ook topscheidsrechter in de Tweede Divisie, Sander de Brito Roque, een uur te gast. Ook Co Viele van De Voorraadkast schoof twee keer een uur aan om het verhaal van haar initiatief te vertellen en balletjes uit de, inmiddels beroemde, bingomolen draaien.

Met zijn allen
Op zaterdag rond 17.45 uur was Co Viele live bij de bekendmaking van de opbrengst van de actie van De Liedjesloterij. Toen het bedrag van 3340 euro uit de envelop kwam, leverde dat bij haar en bij de crew van De Liedjesloterij emotionele reacties op. “Wat het eindbedrag ook wordt, we hebben het echt met zijn allen gedaan, zonder grote sponsoring van bedrijven”, vertelden Marcel van der Vijver en Henk Kasius.

Het aantal aanvragen van platen was zo overweldigend dat De Liedjesloterij komende zaterdag tijdens de reguliere uitzending (vanaf 14.00 uur op RTV Katwijk) alle aanvragen die niet aan bod zijn gekomen alsnog gaat draaien.