Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De drie winnaars onthulden de naam onder toeziend oog van burgemeester Visser en wethouder Mostert. | Foto: Arie van Dijk Fotografie</p>

De drie winnaars onthulden de naam onder toeziend oog van burgemeester Visser en wethouder Mostert. | Foto: Arie van Dijk Fotografie

(Foto: Arie van Dijk Fotografie)

Stikstof zorgt voor vertraging van bestemmingsplan Valkenhorst

De Katwijkse gemeenteraad kan pas na de zomer een besluit nemen over het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk Valkenhorst op het voormalige vliegkamp Valkenburg. Het maken van dat bestemmingsplan heeft vertraging opgelopen door de stikstofproblematiek. Minister Ollongren en staatssecretaris Knops zijn daar schriftelijk over ingelicht door Gedeputeerde Anne Koning van provincie Zuid-Holland.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

De vier bij de ontwikkeling van Valkenhorst betrokken partijen (Katwijk, Wassenaar, provincie Zuid-Holland en Rijksvastgoedbedrijf) moesten tijdens hun overleg op 25 januari concluderen, dat ‘het ter visie leggen van het ontwerp bestemmingsplan niet mogelijk is op de afgesproken termijn’.

Reden is de stikstofproblematiek. Wie woningen wil bouwen, moet er voor zorgen dat er niet meer stikstof in de natuur terecht komt dan er al is. Omdat Valkenhorst dicht bij een Natura 2000 gebied ligt (de duinen), is er een stikstofvergunning nodig.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.