Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

D.F.E. Meerburgprijzen uitgereikt

D.F.E. Meerburgprijzen 2021 gaan naar Muziekvereniging Harmonie Katwijk, de heer M.A. Hetebrij en de heer G.H.A. Bol, Parochie H. Joannes de Doper, Bibliotheek Katwijk, JVC de Schuit en Stichting Visserijdagen Katwijk.


De jaarlijkse D.F.E. Meerburgprijzen werden op 29 december 2020 en 4 januari 2021 uitgereikt door Marjolein Meerburg, voorzitter van de Stichting Herinneringsfonds, in aanwezigheid van medebestuurslid Hans Oudwater.

Voor deze 32ste uitreiking waren 17 aanvragen ingediend. 7 prijzen werden er uitgereikt aan:
– Muziekvereniging Harmonie Katwijk voor het organiseren van het Kerkpleinconcert (á la “Vrijthofconcert”) ter ere van het 125-jarig jubileum (€ 1.000)
– Dhr. M.A. Hetebrij voor een dichtbundel, geïnspireerd op de beelden in de gemeente Katwijk (€ 1.000)
– Dhr. G.H.A. Bol voor informatiepanelen over het historisch tuinbouwgebied de Zanderij (€ 1.000)
– Parochie H. Joannes de Doper voor restauratie van glas in lood ramen (€ 1.000)
– Bibliotheek Katwijk om het wereldberoemde prentenboek Nijntje in het Katteks te realiseren ( € 1.000)
– Jongerenvereniging JVC de Schuit voor de aanschaf van een nieuw PA-systeem ( € 1.000)
– Stichting Visserijdagen Katwijk voor de uitgave van een boek over het Prins Hendrikkanaal en de directe omgeving ( € 1.000)

Uitreiking
De uitreiking was dit jaar anders dan voorgaande jaren. De coronamaatregelen en de lockdown vroegen om een creatieve oplossing voor de uitreiking van de prijzen. Een deel van de prijzen is op 29 december 2020 op locatie bij drie van de winnaars uitgereikt, hetgeen op beeld is vastgelegd. Deze beelden zijn vertoond op 4 januari 2021 tijdens de nieuwjaarsuitzending van RTV Katwijk waarbij de andere vier prijzen live in de studio werden uitgereikt.