Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Marc Wonnink

VIDEO - Onrustige jaarwisseling in Katwijk; politie ingezet op Hoornesplein en Andresplein

De politie in Katwijk kijkt terug op een onrustige jaarwisseling. In de loop van oudejaarsavond stond een groep jongeren op het Andresplein fakkels en vuurwerk af te steken. Dat ging gepaard met een een hoop geschreeuw.


Kort na de jaarwisseling trokken enkele mensen de hekken op de kruising Hoorneslaan/Biltlaan omver. Die mensen zijn door de politie weggestuurd. Even later verzamelde groepen zich toch weer op het Hoornesplein, waarna de politie zwaarder materieel inzette. Onder meer de mobiele eenheid.

De politie heeft de vier kanten van het kruispunt afgezet en mensen weggestuurd. Daarna begon een kat- en muisspel met de politie, waarbij de mobiele eenheid diverse keren op en neer heeft moeten rijden. Reed de politie weer weg richting de Melkweg, kwamen groepen weer naar het Hoornesplein. Kwam de politie daar naar toe, doken de groepen weer ergens ander op. Na een aantal uur werd het in Katwijk weer rustiger.

De politie heeft 29 jaarwisseling gerelateerde incidenten geregistreerd. Vorig jaar waren dat er maar 3. De brandweer kent zeven meldingen, waaronder een woningbrand.