De gemeente gaat verder met plannen voor het Cultuurbedrijf in De Burgt in Rijnsburg. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De gemeente gaat verder met plannen voor het Cultuurbedrijf in De Burgt in Rijnsburg. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Gemeente wil verder met Cultuurbedrijf in De Burgt

Algemeen

De gemeente gaat verder met de plannen van een Cultuurbedrijf in De Burgt in Rijnsburg. Een meerderheid van de gemeenteraad ging daar vorige week donderdag mee akkoord. Net zoals een meerderheid instemde met een amendement voor een bibliotheekfunctie in de wijk Hoornes. Een amendement van D66 en KiesKatwijk (KK) om het Cultuurbedrijf te combineren met nieuwbouw van de Groen van Prinstererschool op het Marktplein haalde het niet.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

D66 en KK proberen de andere partijen te overtuigen van hun amendement voor een Cultuurbedrijf (bibliotheek, K&O en op termijn Muziekschool) op het Marktplein.

‘Wij denken dat die locatie beter is voor het Cultuurbedrijf. En het zou passen binnen de marges van de 11 miljoen euro die er voor gereserveerd is’, zegt Ralf Boland (D66). ‘Het is een majeur voorstel en een haalbare zaak’, voegt Jaap Haasnoot (KK) er aan toe.

Maar de pogingen om te overtuigen zijn tevergeefs. De standpunten zijn ingenomen, zeker na een brief van het college van burgemeester en wethouders van 11 december. Daarin stelt het college, dat er voor de combinatie basisschool en Cultuurbedrijf 3.590 m² nodig is. ‘Dat is meer dan het huidige perceeloppervlak dat de Groen van Prinstererschool inclusief schoolplein beslaat (3.140 m²).’

Wat de bouwkosten betreft, gaat het college uit van minimaal 15,3 miljoen euro voor school en Cultuurbedrijf.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant

Uit de krant