Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Unmanned Valley wil vliegroute naar zee voor ‘Beyond Visual Line of Sight’-vluchten

Unmanned Valley, het onderzoekscentrum voor onder andere drones op het voormalige vliegkamp gaat onderzoek doen naar een vaste vliegroute richting zee voor drones die buiten het zicht van de piloot vliegen. Zogenaamde Beyond Visual Line of Sight-vluchten. Op dit moment worden in Nederland dergelijke testvluchten slechts sporadisch uitgevoerd omdat er voor elke vlucht toestemming gevraagd moet worden.

Unmanned Valley start, ondersteund door droneconsultancy en software-ontwikkelaar AirHub, met het onderzoek naar de precieze route van een corridor vanaf Unmanned Valley naar zee en de randvoorwaarden waarbinnen de vluchten uitgevoerd kunnen worden.

Men zal daarbij samenwerken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Inspectie Leefomgeving en Transport, drinkwaterbedrijf Dunea, Staatsbosbeheer en andere belanghebbenden.

Bedrijven in verschillende sectoren tonen in toenemende mate interesse in de mogelijkheden van BVLOS-vliegen. Bijvoorbeeld voor de inspectie van windmolen op zee of hoogspanningsmasten, voor spoedeisend transport van medische goederen of bevoorrading van zeeschepen, of voor de ondersteuning van hulpdiensten bij calamiteiten.