Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Impressie van de toekomstige Tjalmaweg.</p>

Impressie van de toekomstige Tjalmaweg.

(Foto: PZH)

Afsluiting fietspad langs Tjalmaweg uitgesteld

De afsluiting van het fietspad langs de Tjalmaweg aan de Valkenburgse kant is uitgesteld. Wegenbouwer Boskalis heeft dat zondag bekend gemaakt, meldt mediapartner RTV Katwijk.

Aanvankelijk zou de wegenbouwer maandag het fietspad afsluiten omdat men wilde beginnen met de voorbereidingen van de aanleg van de tijdelijke weg die nodig is om de Tjalmaweg te kunnen verbreden. Men zou onder andere een fietsbrug verwijderen en sloten dempen. Over deze werkzaamheden is in Valkenburg commotie ontstaan omdat er voor de tijdelijke weg nog een beroep loopt bij de Raad van State die pas op 3 november uitspraak doet. Tot die tijd is de verleende bouwvergunning geschorst.

Hoewel de nu geplande werkzaamheden volgens de bouwer wel toegestaan waren heeft burgerinitiatief Katwijk Smart Village (KSV) eind vorige week een oproep aan de gemeente Katwijk gedaan om een bouwstop af te kondigen. In een brief aan de Gemeenteraad schrijft KSV over Boskalis: “Navraag bij de Raad van Staten en advocaat leert ons dat er alleen werkzaamheden mogelijk zijn ten behoeve van de nieuwe N206, de duikers en de Torenvlietsbrug. Alle andere activiteiten zijn illegaal. Bij de behandeling van de schorsing van 3 november 2020 zullen deze activiteiten niet ten gunste van u zijn.” Ook stelt KSV dat in het geval de vergunning voor de tijdelijke weg vernietigd wordt de nu geplande werkzaamheden onnodig blijken en een verspilling van geld zijn.