Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Wethouder Knape trots op Duurzaamheidskrant

Jacco Knape, wethouder van Katwijk en mede-initiator van de Katwijkse duurzaamheidsweek heeft de eerste nieuwe Duurzaamheidskrant in ontvangstgenomen. De Duurzaamheidskrant is een uitgave van Uitgeverij Verhagen in samenwerking met de gemeente Katwijk en ontwerpstudio Dune/Pebbler. De krant wordt deze week in heel Katwijk verspreid.

Jacco Knape nam met veel trots de krant in ontvangst van Teuntje van Delft, hoofdredacteur uitgeverij Verhagen onder het toeziend oog van Jaap van Rijn, beleidsmedewerker Milieu en Duurzaamheid van de gemeente Katwijk. 

Het doel van de krant is te laten zien welke duurzame initiatieven de gemeente Katwijk al heeft doorgevoerd en wat er in de toekomst voor plannen op dit gebied zijn. ‘En dat zijn er nogal wat’, licht wethouder Knape toe. ‘Daarnaast willen wij door middel van deze krantinwoners aangeven welke mogelijkheden er voor hen zijn en hen inspireren hoe zij zelf ook hun steentje kunnen bijdragen aan een duurzamer Katwijk.’

Verduurzamen
Knape toonde zich blij en verrast met de kleurrijke en inhoudelijk, uitgebreide uitgave. ‘Katwijk verduurzaamt. Het leeft in onze gemeente. We gaan geleidelijk over op duurzame energie en stoppen met olie en gas te gebruiken. Daarom moeten we iets anders vinden om onze huizen te verwarmen en onze apparaten van stroom te voorzien. Isoleren enenergie zuinig leven kan daar flink bij helpen. We bereiden ons voor op veranderingen in het weer en klimaat. Niet alleen het voorkomen van wateroverlast wordt een uitdaging maar hoe om te gaan met hitte, ook. Voor het verkeer en vervoer in Katwijk zijn veranderingen opkomst. Er komen snelle busbanen en fietspaden. We besteden aandacht aan hetv erminderen van stikstof en het tegengaan van vervuiling.’

Bijdrage
In de Duurzaamheidskrant staan weer duurzame verhalen en ervaringen van inwoners, ondernemers en sportverenigingen. ‘De gemeente wil graag een steentje aan bijdragen en daarom verwijs ik hen graag door naar onze nieuwe website met een energieloket (www.katwijk.nl/duurzaam)’, meldt Knape. ‘Wij willen graag horen wat onze inwoners vinden, want zonder hun bijdrage lukt het niet. De Duurzaamheidskrant is wederom een aanzet om elkaar op te zoeken. Want ondanks de corona, weten we elkaar toch te vinden!’ De Duurzaamheidskrant wordt huis-aan-huis verspreid en is ook digitaal beschikbaar op de site van de gemeente Katwijk en Uitgeverij Verhagen.