Gevaarlijk moment voor het Rijnvogelsdoel.
Gevaarlijk moment voor het Rijnvogelsdoel. Foto: PR

Terecht punt voor Rijnvogelvrouwen

Na twee overwinningen op rij wist Rijnvogels ook in wedstrijd drie ongeslagen te blijven. Dat is knap tegen titelkandidaat DTS Ede ‘35. Waar menig ploeg uit de Eredivisie de afgelopen jaren met de staart tussen de benen huiswaarts keerde, hield Rijnvogels stand. In een grotendeels gelijkwaardig duel waarin Rijnvogels zich niet ingroef.

Het resulteerde in een gelijkwaardige eerste helft en op karakter hield het in het tweede bedrijf de schaapjes redelijk op het droge.

Rijnvogels moest na de aftrap op een regenachtig sportpark Inschoten even wennen aan het tempo van de vrouwenvoetbal reus maar bewees een snelle leerling te zijn. Het joeg de tweevoudig landskampioen af op de vijandelijke helft en er ontspon een vermakelijke en open wedstrijd. Beide ploegen plaatsten wat speldenprikjes maar de eerst echte mogelijkheid kwam op naam van Kim Zethof die haar run zag eindigen met een poeier in het zijnet. Aan de overkant ook billen knijpen voor de goal van Kelly Steen die met een goede parade haar ploeg een dienst verleende. Rust 0-0.

De brilstand met de thee was gezien het evenwichtige eerste bedrijf een juiste afspiegeling. Een gewaarschuwde Katwijkse delegatie aan de aftrap voor de tweede helft en een getergde titelkandidaat die er een schepje bovenop moest gaan doen. De thuisploeg schudde in de beginfase aan de boom, maar ondanks dat Rijnvogels een beetje van haar stuk was kwamen er geen levensgrote kansen uit. Soms wat paniekvoetbal, maar vooral veel onverzettelijkheid sierde de ploeg van Wim Bouckaert in de tweede helft. Natuurlijk moest het wat terugtrekken naar mate de tijd verstreek, uiteraard hield DTS de bal langer in de ploeg maar Rijnvogels parkeerde zeker niet de bus.

Het leek te gaan lukken. Tot de 80e minuut toen een afgeslagen bal rond de zestien voor de voeten kwam van Daphne van Kruistum die met een geweldige knal haar ploeg over het dooie punt leek te helpen 1-0. Leek. Want de klasbakken aan Rijnvogels zijde stonden ook op, juist op het moment dat het nodig was. Nog geen drie minuten na op het oog de doodssteek werd na een uitstekende steekbal Kitty Susan diep gestuurd. Een 1-op-1 duel met de keeper leek te gaan komen maar de in de ooghoek gespotte meegespurtte Kim Zethof bleek een nog betere optie. Een bal op een presenteerblaadje die door de clubtopscorer tot haar vierde treffer van het seizoen werd gepromoveerd. De langste minuten van het seizoen volgden waar de thuisploeg nog eenmaal alle sluizen open zette om de drie punten buit te maken. Rijnvogels gaf geen krimp al was het nagelbijten. Heel even rook Rijnvogels aan het volle pond toen de moegestreden Kim Zethof alleen op de goal van DTS af ging maar het leer net langs de verkeerde kant van de paal punterde. Wat een stunt had dat geweest.