De gemeenteraad vergadert vanwege coronamaatregelen in het Heerenhuys in Katwijk aan den Rijn. | Foto: SKvD
De gemeenteraad vergadert vanwege coronamaatregelen in het Heerenhuys in Katwijk aan den Rijn. | Foto: SKvD Foto: SKvD

Irritatie in discussie over bouwhoogte op voormalig vliegkamp

Algemeen

Wethouder Gerard Mostert heeft het helemaal gehad met Jaap Haasnoot van KiesKatwijk. Dat werd vorige week donderdag duidelijk in de gemeenteraadsvergadering in het Heerenhuys in Katwijk aan den Rijn. ‘Haasnoot gebruikt grote woorden, brengt continue praatjes de wereld in en meldt meerdere keren onjuistheden.’

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

De raad vergaderde donderdag over het stedenbouwkundig raamwerk Project Locatie Valkenburg waar 5.600 woningen gebouwd gaan worden voor Katwijk en de regio.

Hart Voor Katwijk (HVK) dient een amendement in om de maximale bouwhoogte op vier te zetten, met uitzondering van ‘zes bouwlagen op een enkele plaats’.

Gijsbert Schrijvers van HVK geeft aan, dat de gemeente als randvoorwaarde voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk heeft gesteld, dat die wijk een dorps karakter moet krijgen. ‘Tien bouwlagen past daar niet bij’, aldus Schrijvers.

Haasnoot onderzoekt aantijgingen
Jaap Haasnoot van KiesKatwijk laat op social media, dat hij door ‘hotemetoten beschuldigd wordt van het verkopen van onwaarheden’. Haasnoot onderzoekt welke maatregelen hij kan nemen om ‘deze aantijgingen die reputatieschade opleveren te beantwoorden’.

Meer in De Katwijksche Post van gisteren.

Uit de krant