Logo allesoverkatwijk.nl
Het winnende team met de beker. | Foto: Geert Bekker
Het winnende team met de beker. | Foto: Geert Bekker (Foto: )
Sport

Grasshoppers Meiden onder 20 winnen de nationale beker

Afgelopen seizoen bereikten de V20-1 basketbal-meiden van Sportiff Company Grasshoppers de finale van de Nationale Beker. Met ook een nr. 1 notering in de competitie lag de dubbel binnen handbereik. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten om de finales van het seizoen daadwerkelijk te spelen. Gelukkig had de basketbalbond besloten om alsnog alle Bekerfinales te spelen.

Tegenstander Vetus/Binnenland en Grasshoppers kwamen overeen om met de teams van vorig seizoen aan te treden. Voor Grasshoppers betekende dit het spelen zonder Britt van Duijn (gestopt) en Lola Conaway (speelster van het nieuwe team) maar met Mia Hordijk. Voor haar zou dit haar laatste optreden zijn als jeugdspeelster, inmiddels heeft zij de leeftijd van senior bereikt.

Zoals bij veel finales was er bij beide teams veel spanning te zien. In het begin ging het redelijk gelijk op maar het bleek al snel dat Grasshoppers moeite had om de open schoten te verdedigen waardoor de ene na de andere driepunter van Binnenland door het netje gleed. Grasshoppers stond na het eerste kwart met 20-18 achter.

In het tweede kwart werd de aanval vooral geleid door Mia Hordijk die voor Binnenland een ware plaag was met haar scores. Toch was de verdediging nog niet op orde en vooral Jamy de Kock hield haar team Binnenland goed in de race met 5 driepunters. Er werd gerust bij een stand van 44-35 voor Binnenland.

Zoals zo vaak ging het team van Grasshoppers ‘aan’ na de rust. Binnenland daarentegen misten hun schoten en Grasshoppers had de verdedigende rebound goed onder controle waardoor er snel een fastbreak kon worden gestart. De achterstand van 9 punten was in een mum van tijd ingehaald.

Bij 50-56 en 3 minuten voor het eind van het derde kwart ging het helemaal mis bij een score van Mia Hordijk. Zij landde verkeerd en schreeuwde het uit van de pijn. Na een lange onderbreking werd Mia met de ambulance richting het ziekenhuis gebracht. Nadat het team zich had teruggetrokken in de kleedkamer met de coaches en de voorzitter werd er besloten om toch de wedstrijd uit te spelen. Het was zeer interessant om te zien hoe het team dit mentaal zou oppakken.

De wilskracht die er toen naar boven kwam in de groep was bijzonder te noemen. Keihard knokkend werd Binnenland op een flinke achterstand gezet van maximaal 17 punten. Binnenland gooide er nog een slotoffensief uit en kwam nog knap terug tot 6 punten. Sportiff Company Grasshoppers liet daarna geen steken meer vallen en zegevierde met 72-81 en won daarmee de Nationale Beker.