Emiel Wendt van V.v. Noordwijk knokt om balzbezit tegen Raoul Esseboom. | Foto: OrangePictures Foto: WJ Dijkdrent

Eerste puntverlies voor oranjehemden

Algemeen

Katwijk is zaterdagmiddag in Noordwijk niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Die stand was bij rust al bereikt door goals van Susan en Roshanali.

Noordwijk uit, voor geen enkele club een makkie, en voor de Katwijkers zeker niet. Al 20 jaar werd er niet gewonnen, de laatste keer was in september 2000. Wesley Slingerland, Alex Redel en Karim Hajji draaide toen een 1-0 achterstand om naar een 1-3 winst. Het was Noordwijk dat toen een Katwijk complex. Het kan verkeren.

De Noordwijkers hadden het twee weken AFC nog moeilijk gemaakt, en peurde er toen een gelijkspel uit, maar moesten vorige week de meerdere erkennen in ASWH. Bij de Katwijkers nog lachende gezichten. Twee maal werden er 3 punten bijgeschreven, na wedstrijden tegen Excelsior Maassluis en TEC.

Het leek er vroeg op dat ook deze keer de drie punten zouden kunnen worden geïncasseerd. Een soepele aanval bracht Katwijk al na 7 minuten op voorsprong. Robbert Susan kon op aangeven van Samuel Scheimann binnen tikken. Binnen het kwartier werd de voorsprong echter al weer teniet gedaan. Raïes Roshanali kon na balverlies van Danny van Haaren de gelijkmaker binnen tikken. Aanvoerder Susan nam hem niks kwalijk: “Van Haaren probeert wel te voetballen, door te draaien, en dat gaat ook tien keer goed”

Van Haaren zou niet veel later de mogelijkheid krijgen om het alsnog goed te maken, maar mikt evan dichtbij hoog over. Kilian van Mil, Bart Sinteur en Kay Blokland waren in de eerste helft ook nog dichtbij een goal, maar wisten de score niet te breken.

Was Katwijk in de eerste helft duidelijk de baas, de tweede helft gaf een ander beeld. Zonder dat Noordwijk echt heel gevaarlijk werd overigens. Katwijk creëerde in de eerste helft nog kansen, Noordwijk aanvankelijk helemaal niet. Dat veranderde nadat Susan geblesseerd naar de kant moest. De Noordwijkse aanval toonde zich echter te onrustig om er echt van te kunnen profiteren en was men in Katwijk uiteindelijk toch blij met een gelijkspel. Susan: “Ik had niet het idee dat het mis zou gaan, maar dacht op een gegeven moment wel, dan maar een puntje.”

Kampioenschap sneldammen bij KDC

dammen n De Katwijkse Damclub heeft na een lange coronastop weer een begin gemaakt met het nieuwe seizoen. Er zijn allerlei maatregelen genomen om zonder virusvrees te kunnen komen dammen. Er zijn ook seniorencursussen beschikbaar.

De ALV van juni is ingehaald en de eerste competitieavond is ook gespeeld met een verrassende winst van Kees Plug op Arend van Beelen. Eric van t Hof wist van Maart van der Zwan te winnen en Gé Berbee wist de sterk aanvallende (en onlangs getrouwde) Cornelis Vooijs te verschalken.

Op dinsdagavond 29 september staat het open Sneldamkampioenschap (van juni) op de agenda. We beginnen om 20.00 uur. Deelname staat open voor alle inwoners van Katwijk, maar van te voren aanmelden is gewenst. Dit kan t/m 28 september via info@damclubkdc.nl of via 06-42456851.

Met name oud-leden worden opgeroepen om mee te doen. De damclub is gevestigd in wijkgebouw 't Zandgat, E.A. Borgerstraat 58.