Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

PvdA Katwijk kiest nieuw bestuur

De PvdA Katwijk heeft de afgelopen week een nieuw bestuur gekozen. Dick van Wielink is de nieuwe voorzitter. Nieuw in het bestuur zijn Misha Oosterhuis als Secretaris en Erwin Stolk op algemeen bestuur met relatie tot het Waterschap en de landelijke PvdA. Bestuursleden Kor Kleijwegt en Frits Grotenhuis treden af als actief bestuurslid. Waarvan Kor Kleijwegt na een 30 jaar van actief lidmaatschap. Verder gaat Alinda Wolthuis door als Algemeen bestuurslid.

Het bestuur is verkozen op de algemene ledenvergadering (ALV) van de PvdA. Deze ALV stond eigenlijk al eerder dit jaar gepland. Maar door de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus moest deze jaarlijkse vergadering noodgedwongen worden verzet. Als ware viering van de partijdemocratie kon uiteindelijk in juli alsnog de ALV van 2020 in fysieke vorm plaatsvinden. Met de nodige maatregelen en gepaste afstand, resulteerde dit in een volle zaal in de Roskam in Katwijk aan den Rijn.

De avond werd geopend door gastspreker Abdelhaq Jermoumi, de lijsttrekker van de PvdA in Leiden. Jermoumi gaf onder meer een betoog voor het bevechten van een tweedeling in de gemeente en het zoeken van verbinding in de wijken. Want de partij bevindt zicht in de haarvaten van de samenleving en heeft de contacten in de wijken nodig om voor zijn inwoners op te kunnen komen. Ook de krapte op de woningmarkt is besproken. De spreker benoemde daarbij het streven naar meer sociale huurwoningen en duurzame oplossingen die zowel solidair als betaalbaar zijn. Tot slot nog een kritische noot; komt dat extra geld dat nodig is voor jeugdzorg wel terecht bij de wijken waar ze het juist het hardste nodig hebben?

Naast de bestuurswissel en de gastspreker heeft ook de fractievoorzitter van Katwijk; Matthijs van Tuijl een terugblik verzorgd op het afgelopen politiek jaar in de gemeenteraad. Een jaar vol gemeentelijke en financiële opgaven, waarbij ook de coronacrisis een rol van betekenis is gaan spelen. Volgens van Tuijl is het juist nu van belang om het sociale gezicht van de gemeente te laten zien. Dat betekent extra omkijken naar degenen die het in de coronacrisis nog zwaarder hebben gekregen. Maar dit betekent ook dat met de komende bezuinigingen moet worden gekozen voor mensen boven stenen.