Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Alles over Katwijk

Gemeenteraad vergadert na de zomervakantie in het Heerenhuys

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft de gemeenteraad sinds april via een videoverbinding vergaderd. Vanaf juli vergadert de raadscommissie weer in het gemeentehuis; dat blijft zo. In het gemeentehuis is echter geen ruimte om voldoende veilig 33 raadsleden samen te laten komen. Het Heerenhuys, in Katwijk aan den Rijn, heeft een ruimte die wel groot genoeg is en zal de tijdelijke vergaderlocatie van de gemeenteraad worden. Burgemeester Visser is blij dat de raad weer fysiek bij elkaar kan komen.

De gunstige ontwikkelingen van de verspreiding van het coronavirus in Nederland maken het mogelijk om te stoppen met vergaderen via een videoverbinding. De gemeenteraad heeft vanaf het begin van de maatregelen beperkingen ervaren met debatteren zonder direct contact tussen alle aanwezigen. Zeker met belangrijke debatten in het vooruitzicht, bijvoorbeeld over de bezuinigingen en de ontwikkeling van het voormalig vliegkamp Valkenburg, is een raadzaal waar alle raadsleden en collegeleden samen bijeen kunnen komen wenselijk.

In de zomer zal het Heerenhuys als raadzaal worden ingericht. De kosten voor geluid en het geschikt maken voor TV-uitzending bedragen € 47.000. Tot de zomer van 2021 is het Heerenhuys beschikbaar. Voor publiek is helaas geen ruimte in het Heerenhuys. De raadsvergaderingen worden uitgezonden, via internet en door RTV Katwijk.