Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Emile van Aelst

Vishandel Schuitemaker uit Katwijk wint Leidsche Haring Smaaktest

De zesde Leidsche Haring Smaaktest is gewonnen door Schuitemaker, van de gelijknamige vishandel uit Katwijk. Vijftien Prominente Proevers beoordeelden de haring van tien vishandelaren uit de regio in Villa Beukenhof in Oegstgeest. Schuitemaker ontving de Leidsche Haring Trofee uit handen van burgemeester Emile Jaensch.

De Prominente Proevers gaven de winnende haring 31 punten, net genoeg voor de eerste plaats in de Leidsche Haring Smaaktest. Op de tweede plaats eindigde met slechts een punt minder Vishandel De Klok uit Voorhout De derde plaats was met 28 punten voor de Visarend uit Voorschoten. 

Na een korte uitleg van Katwijks visexpert Arie Kuijt, proefden de prominenten de haringen van de tien deelnemende vishandelaren, onder toeziend oog van Ernst van Win van De Clercq Advocaten en Notariaat. Het panel proefde de haringen blind; ze werden onder nummer gepresenteerd. Na afloop van de smaaktest bleek de laatst gepresenteerde haring de winnende te zijn.

Prominente Proevers meenden dat dit jaar de kwaliteit van de haring over de hele linie beter was dan vorig jaar. Hierdoor lagen ook de scores voor alle deelnemers wat hoger.