Logo allesoverkatwijk.nl
Honden kunnen lekker spelen en ontdekken in de speeltuin in de Duinvallei. | Foto: pr
Honden kunnen lekker spelen en ontdekken in de speeltuin in de Duinvallei. | Foto: pr (Foto: pr)

Eigen speelplaats voor honden in Duinvallei

Het grote, braakliggende terrein in de Duinvallei, naast de Zanderij, is onherkenbaar geworden. De initiatiefnemers hebben met behulp van sponsoren en vrijwilligers hard gewerkt en een heuse hondenspeelplaats weten te realiseren. Met elkaar keken zij dan ook reikhalzend uit naar, zaterdag 6 juni, de dag dat het veld in gebruik kon worden genomen door de honden uit de regio en hun baasjes. 

Initiatiefnemer Hans Vis vertelt: ‘Wegens de toestanden rondom Covid-19 hebben wij besloten om de officiële opening nog even uit te stellen. Via onze Facebookpagina hebben wij aangekondigd dat de speelplaats helemaal klaar is voor gebruik en dat we 6 juni een kleine, niet officiële opening zouden houden.’ Er stond een straffe zeewind, zoals vaker in Katwijk, maar het bleef gelukkig wel droog. De vlaggetjes dansten vrolijk heen en weer. Stipt om twaalf uur ging het hek open. Waar de ene viervoeter enthousiast begon te rennen, snuffelde de ander afwachtend rond. En dat is prima. De speelplaats heeft tot doel voor honden en hun eigenaren te ontdekken, spelen en socialiseren.

‘Het was een leuke middag met toch zo'n vijftig belangstellenden, met en zonder hond’, aldus Vis. Hij benadrukt dat dit nog prima te handhaven was binnen de gestelde (1,5 meter) norm van het RIVM: ‘Niet iedereen kwam tegelijk aan en alle bezoekers hielden goed rekening met elkaar.’ ‘Behalve de honden dan’, voegt hij er lachend aan toe. ‘Die snappen niet wat social distancing is.’

De officiële opening staat nog op de agenda. Die wordt via de facebookpagina van Hondenspeelplaats Duinvallei bekend gemaakt. Vis bedankt namens alle initiatiefnemers de vrijwilligers en sponsoren. ‘Zonder hen was het niet gelukt om dit mooie initiatief uit te werken en uiteindelijk te realiseren. We zijn ontzettend tevreden met het resultaat en hopen dat zowel de baasjes als de viervoeters hier veel plezier mogen beleven.’

Voor het onderhoud kunnen de initiatiefnemers nog middelen gebruiken. Draagt u HondenSpeelplaats Duinvallei een warm hart toe en wilt u helpen het veld de komende jaren open te houden? Kijk op de FB-pagina hoe u kunt doneren of stuur een mail naar hsp-duinvallei@hotmail.com.