Afbeelding
Foto: pr

Einde aan Participatieraad; 'we worden niet serieus genomen'

Algemeen

De Participatieraad Sociaal Domein, het vaste overlegorgaan van de gemeente op alle terreinen van maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp, werk en inkomen heft zichzelf op. Dat blijkt uit een brief van de organisatie naar de gemeente. De raad stelt zich niet serieus genomen door de gemeente. Inmiddels heeft de politieke partij DURF schriftelijke vragen gesteld.

De samenwerking met de gemeente loopt al jaren stroef. Zo blijkt ook uit het opstappen van het toenmalige bestuur in 2016 en gesprekken eind vorig jaar. In die gesprekken is door de raad aangegeven steeds bij het begin van een traject betrokken te willen worden. Dat gebeurt onvoldoende volgens de raad.

CoronacrisisHoe de gemeente de coronacrisis aanpakt is tegen het verkeerde been van de raad. Er is bijvoorbeeld een brief naar de kwetsbare inwoners van Katwijk gegaan. Van deze brief was de Participatieraad niet op de hoogte. 'Dit bevestigt ons gevoel dat de Participatieraad niet betrokken wordt bij de beleidsvoering en niet nauwgezet geïnformeerd wordt door de beleidsmakers van de gemeente Katwijk.'

Uit de krant