Met de billen in het zand of toch in de trendy strandtent? | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Met de billen in het zand of toch in de trendy strandtent?

Er is veel te doen over het wel of niet opengaan van strandtenten. Voordat we in negatief nieuws belanden, is het misschien wel interessant om eens de strandtent zelf onder de loep te nemen, want die worden steeds meer sjiek, stijlvol en trendy ingericht. 

Vroeger was een strandtent vaak niet veel meer dan een houten hok op het strand. Je kon er op een terras zitten, je kon binnen vertoeven, en meestal was er een apart hoekje met een luik waar ijsjes werden verkocht. Je kon er de tassen even stallen en er was eventueel een hokje waar je je om kon kleden. Een strandtent was gewoon een keet die makkelijk op- en afgebroken kon worden. Verder niet veel poespas.

Hollandse strandtent in Ibiza stijl

Hoe anders lijkt dat tegenwoordig nu strandtenten meer en meer lijken op heuse restaurants of grandcafés, gebouwd tegen het duin met zicht op zee. Hippie Fish in Zandvoort werd vorig jaar door Harper’s Bazaar nog uitgeroepen tot een van de mooiste aan de Hollandse kust. Het Badhuys op Vlieland stond ook in de lijst. 

Hoe dit soort tenten eruitzien? Denk: Ibiza stijl. Trendy houten- en rotanmeubelen. Loungebanken overal. Sjieke bediening, culinaire hoogstandjes en alle soorten koffie. In de meeste gevallen is het raadzaam een dikke portemonnee in je crossbody tas te stoppen als je uitgebreid wilt eten bij een strandtent, maar dan heb je ook wat. In ieder geval een goed uitzicht. 

Voor zekerheid eigen versnaperingen 

Wie deze maand een strandtent wil bezoeken kan teleurgesteld worden. Niet omdat het interieur niet zou voldoen en het eten slecht is, maar omdat ze mogelijk nog niet open zijn. Er lijkt er momenteel wel eens eentje tussendoor te glippen want de strandtenthouders staan op springen, maar het mag officieel nog niet. We moeten wachten tot 1 juni. 

Neem dus voor de zekerheid naar het strand wat versnaperingen in de strandtas, rugzak of schoudertas heren mee. Je kunt bij sommige strandtenten wél een koffietje to go krijgen, maar dat betekent dat je gewoon met je billen in het zand moet zitten of op eventueel een strandbedje dat hier en daar wel wordt verhuurd. De luxe inrichting ten spijt, moeten we waarschijnlijk toch echt even geduld hebben. 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>