Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Zwembad weer open, nog geen recreatief zwemmen

Het Katwijkse zwembad Aquamar heeft afgelopen maandag ook de deuren weer geopend, maar nog niet voor alle activiteiten. Recreatief zwemmen is nog niet mogelijk; banenzwemmen wel en ook is weer begonnen met een aantal groepslessen. 

'We zijn enorm blij dat we onze bezoekers en gebruikers weer in het zwembad kunnen ontvangen’, meldt Sportbedrijf Katwijk. Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers is er sprake van een gefaseerde heropening. Dat betekent dat sinds maandag een gedeelte van de activiteiten van start is gegaan met een maximaal aantal toegestane deelnemers per activiteit.

Er zijn ook een aantal maatregelen en facilitaire zaken waar de bezoekers rekening mee moeten houden bij het zwembadbezoek. Zoals een routeaanduiding, een spatscherm bij de receptie en handdesinfectiepunten voor bezoekers.

Zwembadbezoekers komen via de hoofdingang naar binnen, maar verlaten die na het zwemmen weer via een nooduitgang aan de zijkant. Douchen in het zwembad is niet toegestaan. De kledinglockers zijn ook nog niet in gebruik, dus zwemmers moeten hun spullen meenemen naar het zwembad.

Leszwemmen is ook weer opgestart, maar alleen voor de kinderen die al gevorderd zijn. Leszwemmen voor volwassenen en seniorengym zijn voorlopig nog opgeschort.