Logo allesoverkatwijk.nl
De camping was afgelopen dinsdag nog vooral leeg. Een aantal plekken blijft, zolang het coronavirus aanblijft, ongebruikt.| Foto: RD
De camping was afgelopen dinsdag nog vooral leeg. Een aantal plekken blijft, zolang het coronavirus aanblijft, ongebruikt.| Foto: RD (Foto: RD)

Katwijkse campings alsnog dicht

Katwijkse campings moeten alsnog dicht. Dat blijkt uit een nieuwe noodverordening. In De Katwijksche Post van vandaag staat dat de campings in Katwijk gewoon open zijn ondanks de coronacrisis. Dat verhaal is woensdag opgetekend. Woensdagavond laat heeft de Veiligheidsregio Hollands Midden, tegen het beleid van het kabinet in, een aanvullende noodverordening COVID-19 aangekondigd met daarin een verbod op recreatief nachtverblijf. De noodverordening gaat vrijdag 3 april in. In de krant kon dat bericht, vanzelfsprekend, niet meer mee.

De tekst van de aanvulling op de noodverordening. 'Een verbod op het aanbieden van recreatief nachtverblijf. Hieronder wordt in elk geval verstaan het recreatief nachtverblijf in de vorm van verblijf op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, B&B, slaaphuisjes (recreatief nachtverblijf op het strand) en jachthavens.'

Een aantal vormen van het aanbieden van recreatief nachtverblijf is uitgezonderd van het verbod. Het aanbieden van een vaste standplaats is toegestaan. Ook het aanbieden van recreatief nachtverblijf aan seizoenarbeiders valt niet onder het verbod en dat geldt ook voor tijdelijke bewoning wegens persoonlijke omstandigheden. Dit verbod geldt tot uiterlijk 10 mei 2020 of zoveel eerder als mogelijk.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!