De Schelp heeft nog moestuintjes over: 'Je eigen groente is veel lekkerder' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Leerlingen van Visser ’t Hooft Lyceum hebben de moestuintjes weer gebruiksklaar gemaakt. | Foto: pr
Leerlingen van Visser ’t Hooft Lyceum hebben de moestuintjes weer gebruiksklaar gemaakt. | Foto: pr (Foto: pr)

De Schelp heeft nog moestuintjes over: 'Je eigen groente is veel lekkerder'

Heeft u altijd al eigen tomaten en paprika’s willen verbouwen? Grijp dan nu uw kans. Achter buurtcentrum de Schelp aan de Suurmondstraat in de wijk Hoornes zijn nog moestuintjes vrij. Buurtbewoners mogen de vierkante bakken met eigen groente vullen en deze natuurlijk ook zelf opeten. 

De moestuintjes liggen er weer helemaal op en top bij. Dat hebben leerlingen van Visser ’t Hooft Lyceum gedaan in het kader van hun maatschappelijke stage. Na hard werken, zijn de moestuintje helemaal klaar om gevuld te worden door buurtbewoners met groene vingers.

De houten bakken zijn 1,20 x 1,20 meter en zijn al voorzien van speciale aarde, waarin groente en kruiden goed groeien. Zeker als u ergens in de lente begint met kweken. De meeste groenten gedijen namelijk goed als je ze in het voorjaar plant.

Het kost 7,50 euro per moestuintje voor een heel jaar. Maar dan hoeft u geen komkommers, tomaten, aubergines en peterselie meer in de supermarkt te kopen. Wat ook een goed idee is, is om met meerdere mensen een aantal moestuintjes te onderhouden. Iedere week even gezellig met elkaar aan de slag en ‘straks’ een gezamenlijk maal.

Geïnteresseerd?

Bel of mail Margriet Rous: margrietrous@welzijnskwatier.nl, (071) 8894 461. U kunt ook even naar de Schelp komen, Suurmondstraat 1 in de Hoornes.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>