Eva Burgers.
Eva Burgers. Foto: pr

Katwijkse schrijversavond in hoofdbibliotheek

Algemeen

In de Boekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk op vrijdagavond 13 maart een leuke, verrassende Katwijkse schrijversavond, waarbij iedereen welkom is om kennis te maken met allerlei schrijvers uit onze gemeente die zichzelf en hun boek(en) presenteren. Het schrijversfeest in de Hoofdbibliotheek met onder meer interviews en een Katwijkse pubquiz begint om 20.00 uur, inloop met live muziek is vanaf 19.30 uur.


De bibliotheek maakt deze vrijdagavond ruim baan voor lokale schrijvers. En dat zijn er nogal wat. In een marktachtige sfeer kunnen bezoekers van het ene schrijverstafeltje naar het andere lopen om de auteurs en hun boeken te ontmoeten.


Hilarische pubquiz

Bekende en minder bekende schrijversnamen en verschillende genres zijn vertegenwoordigd. Bezoekers maken op deze avond in ieder geval kennis met Eva Burgers, Leendert de Vink, Jaap van der Marel, Mark van Dijk, Mirjam Ouwehand, Piet Rovers, Agnes Korebrits, Gesa van Delft, Willem van der Plas, Rick van Leeuwen, Peter Elshout, Ian Laverman, Binh Tay Nguyen, Taco Veldstra en Robert Haasnoot. Waar mogelijk verzorgen de deelnemers zelf de boekverkoop, dus contant geld meenemen is wel handig.


Anne Pauwels van Bibliotheek Katwijk opent de avond en interviewt de Katwijkse schrijfster Eva Burgers. Met tien spannende jeugdboeken, een crimineel format voor RTL en een thriller voor volwassenen op haar naam wordt deze voormalig rechercheur bij de politie in Amsterdam ook wel ’de nieuwe Baantjer’ genoemd.

Daarna gaan de spotlights naar Leendert Vink en Jaap van der Marel. Hun project ‘Katwijks woordenboek’ nadert de voltooiing en als opwarmertje spelen we een hilarische pubquiz.

Dan volgt het overzicht van publicaties die in de periode 2018-2020 zijn uitgegeven en lezen de aanwezige schrijvers de mooiste zin uit hun eigen boek voor.


Schrijverskraampjes

Onder de muzikale klanken van Myrthe Glasbergen en Tom van Beelen (De lobbyisten) en met een drankje in de hand lopen de bezoekers vervolgens langs de verschillende ‘schrijverskraampjes’. Na de prijsuitreiking van de pubquiz interviewt blogger Joost Zuijderduijn Mirjam Ouwehand over het genre fantasy. Romanschrijver Robert Haasnoot (van onder meer ‘Waanzee’, ‘Steenkind’, ‘De heugling’ en ‘Het laatste vaarwel’) licht een tipje van de sluier op over zijn nieuwste boek dat bijna verschijnt.


In ontspannen sfeer schrijvers en elkaar ontmoeten en nieuwsgierig worden gemaakt: dát kan allemaal tijdens deze schrijversavond. Toegangskaarten: via kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs: 6,- euro leden en 8,- euro niet-leden.

Uit de krant