Alvast bomenkap langs Tjalmaweg | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Alvast bomenkap langs Tjalmaweg

Aannemer Boskalis kapt deze en volgende week zo'n 280 bomen en bosschages langs de N206 ir. G. Tjalmaweg. De bomenkap is nodig voor de aanpassingen aan de Tjalmaweg. De vergunningaanvragen en de kap van bomen gebeurt in fasen.

De eerste fase van deze bomenkap was afgelopen december, het tweede deel wordt nu gekapt. Het betreft alleen bomen die gekapt moeten worden om de definitieve situatie van de RijnlandRoute te realiseren. De kapvergunning voor deze bomen is in het voortraject al aan de provincie Zuid-Holland verleend.

Door de provincie is een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid van een tijdelijke verlegging van de N206 aan de zuidkant van de Tjalmaweg. De bomen die nu gekapt worden, moeten — los van de uitkomst van het onderzoek — gekapt worden voor de definitieve situatie.

De bomenkap maakt, net als diverse andere voorbereidende werkzaamheden van Boskalis, een eventuele zuidelijke variant van de tijdelijke verlegging van de N206 niet onmogelijk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>