75 jaar Vrijheid wordt dit jaar uitbundig gevierd. Vrijheid is ook het thema van de schrijfwedstrijd. | Foto: archief KP/Frans Roomer
75 jaar Vrijheid wordt dit jaar uitbundig gevierd. Vrijheid is ook het thema van de schrijfwedstrijd. | Foto: archief KP/Frans Roomer

Schrijfwedstrijd: kort verhaal of gedicht over Vrijheid

Algemeen

Bibliotheek Katwijk en De Katwijksche Post organiseren een schrijfwedstrijd met als thema 'Vrijheid'. Maak een kort verhaal (maximaal 1.000 woorden) of een gedicht, waarin 'Vrijheid' centraal staat. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in De Katwijksche Post van donderdag 30 april.


Wij roepen zoveel mogelijk mensen op om mee te doen aan deze Katwijkse schrijfwedstrijd. Je mag zelf weten hoe je het thema vrijheid invult. Het gaat om vrijheid in de breedst mogelijke zin dus het hoeft niet perse gelinkt te zijn aan de oorlog. En ook of je er een kort verhaal of een gedicht van maakt; dat is jouw eigen keuze.


Hoe meer inzendingen, hoe leuker. Iedereen die een verhaal of gedicht instuurt, nodigen we uit voor een feestelijk uurtje op zaterdagochtend 25 april van 11.00 tot 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek. De deskundige jury maakt dan onder meer de winnaar bekend.


Maand van de Vrijheid

Op 5 mei herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien in vrijheid leven en kijken ook naar wat vrijheid nu voor mensen betekent. Vanaf 4 april is het in de bibliotheek de Maand van de Vrijheid met veel activiteiten, zoals vrijheidscolleges van onderzoeksjournalist Sinan Can en voor kinderen van Dieuwertje Blok. De schrijfwedstrijd wordt ook in dit kader georganiseerd.


Iedereen mag meedoen met de schrijfwedstrijd, ongeacht leeftijd of wat dan ook. Kies je voor een kort verhaal, houd het dan bij maximaal 1.000 woorden, anders gaat de jury 'm niet lezen. Stuur je inzending uiterlijk 16 april naar Bibliotheek Katwijk t.a.v. Judith van der Plas: jvanderplas@bibliotheekkatwijk.nl
 

Inspiratie opdoen

Vind je het leuk om een zetje in de rug te krijgen bij je gedicht of verhaal? Dan kun je bijvoorbeeld meedoen aan de schrijfcursus 'Leer een kort verhaal schrijven'. Deze praktische cursus van vier avonden (5, 12, 19 en 26 maart) in de Hoofdbibliotheek helpt je zeker op weg om een mooi verhaal uit je pen te laten vloeien.

Uit de krant