Afbeelding

Nieuwe locatie Voedselbank

Algemeen

Begin 2020 verhuist Voedselbank Katwijk naar het voormalige schoolgebouw van de Dubbelburg in Rijnsburg aan de Nassaulaan. Dit gebouw is niet meer nodig voor het basisonderwijs. Het gemeentebestuur heeft besloten het gebouw te verhuren aan de voedselbank. De Voedselbank Katwijk moet vanwege wijksanering van de Petronella van Saxenstraat medio 2020 het huidige pand verlaten. Ook Kinderopvang Katwijk (KOK) krijgt extra ruimte in het voormalig schoolgebouw.

De gemeente gaat volgend jaar aan de slag met het plaatselijke minima- en armoedebeleid. Dat is een taak die door het Rijk aan de gemeenten is gedelegeerd. De gemeente zal het huidige beleid en de ontwikkelingen op dit gebied  in kaart brengen. Op basis daarvan kan dan worden nagegaan hoe de hulpverlening het beste kan worden ingericht. Het doel is om dit met partners  tot stand te brengen. Ook zal worden bepaald welke rol de vele particuliere initiatieven binnen onze gemeente, waaronder de voedselbank, kunnen spelen.

De komende weken vinden enkele kleinschalige aanpassingen in en om het gebouw plaats. Zo wordt er door de Voedselbank op het voormalige schoolplein aan Het Cappelrijeland een toegangsmogelijkheid voor auto's gemaakt. Het laden en lossen en het parkeren kan dan op eigen terrein plaatsvinden. KOK Kinderopvang gaat gebruik maken van de ingang aan de Nassaulaan en de Voedselbank zal via de ingang aan Het Cappelrijeland het gebouw betreden. De verwachting is dat de Voedselbank binnen 2 maanden haar deuren kan openen.

Uit de krant