De huidige koningin Julianabrug | Foto: PR
De huidige koningin Julianabrug | Foto: PR

Onderzoek naar voetpad westkant Julianaburg

Algemeen

De gemeenteraad heeft donderdag in grote meerderheid een motie van de PvdA aangenomen met het verzoek aan het college van burgemeester en wethouders om bij de renovatie van de Koningin Julianabrug in Katwijk 'een doorlopend voetpad aan de westzijde van de brug op te nemen van het kruispunt Hoornesplein naar de rotonde Industrieweg/Koningin Julianalaan'.

Het stoort de gemeenteraad dat er in het ontwerp voor de nieuwe brug geen voetpad aan de westkant is opgenomen. Het college vreest illegaal fietsverkeer als daar een voetpad komt. De raad wijst op de toegankelijkheid voor voetgangers.

Wethouder Rien Nagtegaal stelde de raad gisteren nog voor om eerst de brug aan te leggen en 'vervolgens te kijken hoe het werkt'. 'Als u daarna nog steeds vindt dat er een voetpad met komen, dan kunnen we alsnog proberen.' Dat voorstel werd met hoon ontvangen.

De PvdA diende, samen met andere partijen, een motie in om dat voetpad toch mogelijk te maken. In die motie wordt het college herinnert aan het vorige agendapunt waarin de Katwijkse Agenda Mobiliteit unaniem is aangenomen. In die 'agenda' staat dat voetgangers prioriteit zijn.

Alleen Hart Voor Katwijk stemde tegen de motie. 'Laten we het nu bij de bestemmingsplannen houden en later bij de uitvoeringsplannen er dieper op in gaan.'

Uit de krant